HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

HATSO konferans salonunda düzenlenen toplantıya İYİ Parti teşkilat Başkan Yardımcıları Mehmet Arslan, Cumali Durmuş, İYİ Parti Hakkari İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, İYİ Parti Şırnak İl Başkanı Abdullah Gükçe ile partiler katıldı.

Katılım toplantısına Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde 7 yıldır CHP ilçe başkanlığı görevlerini yürüten Ali Önal ve Şemdinli ilçe başkanı İlhami Şen üyeleriyle birlikte İYİ Partiye törenle katıldılar.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İYİ Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı.

İktidar olan partilerin hiçbirinin kentte kalıcı hizmet ve yatırım yapmadığını anımsatan Yorulmaz, işsizliğin hat safhada olduğunu, bütün okey salonlarının günün her saatinde dolu olduğunu belirtti.

Yorulmaz,” Kentimizde işsizlik evlerimizin içine kadar yansımaktadır. Hatta Hakkari ve ilçeleri işsizlik yüzünden büyük göçler vermektedir. En basitinden iş-kur için 300 kişilik bir alıma 4 bin kişi başvurmaktadır. Fakat ne yazık ki alınacak 300 kişiyi bile iktidar partisi kendi yandaşlarına dağıtmaktadır. Son yıllarda yapılan bütün ihalelerde iktidar yandaşlarına verilmektedir. İki devletin sınıf noktasında olmamıza rağmen sınır kapılarımız tam donanımlı personellere sahip olmasına rağmen bu kapılar kapalı. Hiçbir ticaret yapılmamaktadır. Hakkari il ve ilçelerinde yaşayan binlerce işsiz ve mağdur insanlarımız bu sınır kapılarından faydalanabilir. Ama biz İYİ Parti olarak iktidara geldiğimizde bütün bu yolsuzlukları ve işsizliklerin önüne geçeceğiz. Bunun için desteğinize ve yanımızda olmanıza ihtiyacımız var. Bugün burada toplanmamızın nedeni Çukurca ilçemizde 7 yıl boyunca ilçe başkanlığı görevini yapmış Ali Önal ve Şemdinli ilçemizde 7 yıl boyunca CHP ilçe başkanlığı görevini yapmış İlhami Şen arkadaşımız partilerinden istifa edip yönetimleriyle birlikte partimize katılım sağlamışlardır. Şahsım ve partim adına kendilerine teşekkür ediyorum. İYİ Parti ailesine her gün katılımlar artmaktadır. Hakkari iyi olacak. Türkiye iyi olacak” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan ise, İYİ Partinin çok zor şartlarda kurulduğunu belirterek, Genel Başkan Meral Akşener ile birlikte bu yola çıktıklarında çok engellerle karşılaştıklarını söyledi.

Arslan,” Bizde yanında beraber yürüdük. Beraber mücadele ettik hep beraber ciddi engellerle karşılaştık. Bize yüzde 1 oy alamazlar dediler. Bizler %10 oy aldık. Meclise giremezler dediler meclise girdik. 31 Martta da Türkiye’nin kaderini değiştirdik. Hep beraber başardık. Siz iyi insanlarla yaptık. Hani bir zihniyet vardır. Ne yaparsanız yapın yine bunlar seçimi kazanırlar. İşte 31 Martta ve 24 Haziran da bu anlayış yıkıldı. Bu anlayışı yıkanda sizlersiniz” diye konuştu.

İYİ Parti teşkilat Başkan Yardımcısı Cumali Durmuş da, Hakkari halkının samimi ve sıcak kanlı ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra partilerine geçiş yapan Çukurca ve Şemdinli ilçe başkanları ve 150 kişilik yönetim kadrosuna partilerinin rozetini taktı.

Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından heyet kent merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İYİ Parti heyetinin geceyi kente geçireceği yarın sabah ise Yüksekova ilçesinde partililerle bir araya geleceği öğrenildi.

img_7230.jpg

 

img_7252.jpg

img_7268.jpg

img_7281.jpg

 

Editör: Haber Merkezi