HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Van’dan helikopter ile kentte gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ilk olarak Hakkari Valiliğine geçti. Yöresel kıyafetli öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Işık, kendisini karşılayan protokol ile tokalaşarak daha sonra Valilik binasına geçti. 

Burada ziyaretiyle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Hakkari’de kamu yatırımlarının, kamu hizmetlerinin ve yapılan çalışmaların aksaklık ve eksikleri değerlendirmek üzere kentte geldiğini aktardı. Ziyaret amacının Hakkari’ye en iyi hizmeti getirmek olduğunu söyleyen Işık, bunun için gayret göstereceklerini belirterek, “Hakkari’de olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Hakkari ziyaretimiz vesilesiyle özellikle buradaki kamu yatırımlarımızın, kamu hizmetlerimizin, yapılan çalışmaların varsa aksaklıklar eksiklikler bunları değerlendireceğiz. Valimiz ve ilgili arkadaşlarımızla değerlendirme yapacağız. Ve burada alacağımız notları ilgili bakan arkadaşlarımıza Hakkari’nin en iyi hizmeti alması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu vesile ile vatandaşlarımız ile görüşeceğiz, esnaflarımızı ziyaret edeceğiz. Kanaat önderleri ile bir araya geleceğiz. Sivil toplum örgütü temsilcileri ile konuşacağız. Hakkari’nin bu noktada nabzını alarak Ankara’ya döneceğiz.” dedi.

dsc_1442.jpgIşık: “Terörle mücadele kararlılıkla sürdürülecek”

Konuşmasında terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Işık sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu ülkenin hiçbir dağında, düzlüğünde, köyünde, mahallesinde, cadde ve sokağında bir tek terörist kalmayana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Terörle mücadelede kararlılığımız sonuna kadar sürecektir. Siyasi iradenin en güçlü olduğu ve sahada bunun yansımalarının en iyi şekilde hissedildiği bir dönem yaşıyoruz. Terörle mücadelede en başarılı dönemi yaşıyoruz. Teröristlerin adım atamaz hale geldiği bir dönemdeyiz. Bunların kökünü tamamen kazıyana kadar bu mücadele sürecek. Terörle mücadelede ne kadar kararlıysak halkımızın huzurunu, refahını sağlamak, halkımıza kamu hizmetlerinin en güzel en hızlı ve en adaletli şekilde gelmesini sağlama konusunda o kadar kararlıyız. Teröristte karşı ne kadar acımasızsak, halkımıza karşı bölge halkına karşı o kadar müşvik ve şefkatliyiz. Devletin teröriste korkunç gücünü gösterirken halka da güler yüzlü şefkatini ve merhametini göstermesi noktasında aynı kararlılıkla yürüyoruz.”

“Afrin Afrin’lilerindir. TSK’nın işgal gibi bir düşüncesi yoktur”

Bir gazetecinin Afrin’deki “Zeytin Dalı Operasyonu”  ile ilgili sorusu üzerine Başbakan Yardımcısı Işık şöyle konuştu; “Bizim vatandaşlarımızın müthiş bir feraseti ve basireti var. Zaten bu milleti büyük yapan özelliklerinden birisi basiret ve feraset sahibi olmasıdır. Vatandaş’ta neyin ne olduğunu görmüş oldu. Özelikle 23 Temmuz 2015 ten sonra çözüm sürecini sabite eden terör örgütüne karşı vatandaşın tavrı çok net oldu. Bunu sizlerde bölgede çok net görüyorsunuz. Şuanda devletin terörle mücadelesinde vatandaşın desteği tam. Bu Hakkari’de, Şırnak’ta, Yozgat’ta da, Edirne’de, Kocaeli’nde, İstanbul ve İzmir’de de böyle  Yani Hakkari’de yaşayan bir kardeşimiz de gecenin bir yarısında kapısının çalınıp bir teröristin herhangi bir şekilde kendisini rahatsız etmesini istemiyor.  Daha önce bunlar yaşandı. Dolayısıyla hem terörle mücadeleye halkımızın desteği tam hem de Afrin’deki harekatın hangi amaçla yapıldığını vatandaşımız gayet iyi anlıyor. Birilerinin özelikle bir algı operasyonuyla Afrin’deki harekatın Kürt kardeşlerimize karşı yapıyor gibi propagandasına vatandaşımız inanmıyor. Vatandaşımız gördü ki bu operasyon Kürtlere karşı değil, Kürtlere de en büyük zulmü yapan PYD ve YPG’ye karşıdır. Çünkü şuanda Kürtlere en büyük zulmü yapan PKK, PYD, YPG terör örgütünedir. Bölge halkını Afrin’deki  halkını Kürtleri, Türkmenleri, Arapları ve diğer unsurları bu zulümden kurtarmak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yaptığı bu Afrin operasyonu ile mümkün olacaktır. Vatandaşımız bunu gördüğü için operasyona destek veriyor. Tabi ki Türk Silahlı Kuvvetleri de sivil kaybının olmaması içinde elinde geleni yapıyor ve tüm gayreti gösteriyor. Bugüne kadar tek bir sivil kaybı çok şükür yaşanmadı. Bizim temel sloganımız “Afrin Afrin’lilerindir”. Afrin’nin Türk Silahlı Kuvvetlerinin ne bir işgal gibi bir düşüncesi vardır ne de Türkiye’nin orada uzun süre kalacağı düşüncesi vardır. Afrin terör unsurlarında temizlenince askerlerimiz kendi görev alanlarına geri döneceklerdir. Ama orada bir terör unsuruna orada asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye bütün Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanadır. Biz hem Irak’ta hem Suriye’nin parçalanmasına, bölünmesine kesinlikle taraftar değiliz. Biz komşularımızın ülke bütünlüğüne ve toprak bütünlüğüne saygılıyız. Bunun için mücadele ediyoruz. Ama bizim gösterdiğimiz hassasiyeti bazı ülkelerinde göstermesi gerekir. Hiç kimsenin Irak ve Suriye üzerinde bölgeyi tekrar dizayn etmek, tekrar şekillendirmek bölgede küçük ama bağımlı yapılar oluşturma hesabın başarıya ulaşacağını düşünmüyorum. Türkiye bu olup bitenlere kesinlikle müsaade etmeyecektir” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Cüneyit Orhan Toprak tarafından Başbakan Yardımcısı Işık’a kilim, bal ve plaket takdimi yapıldı.

Valilik ziyaretinin ardından Başbakan Yardımcısı Işık, esnafları gezerek sorun ve taleplerini dinledi. 

Daha sonra Belediye Başkanlığı’na geçti.

Geceyi Hakkari’de geçirecek olan Işık, yarın kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

dsc_1402.jpg

Editör: Haber Merkezi