HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

HATSO Toplantı Salonunda bir araya geldiği Iraklı iş adamlarına hitaben konuşan Servet Taş sınır kapılarının gelişmesi ve alt yapı sorunlarının çözülmesi ile beraber Irak’ta  ciddi turist akımı başladığını söyledi.

Taş, ilişkilerin artması ile ithalat ve ihracatın yapma fırsatlarını büyüyeceğini belirterek şunları kaydetti.

‘’Hakkari ve Duhok’un akraba olan iki kent ve bu kentler geliş gidişlerle daha çok bütünleşecek. Hakkâri’nin tanıtımına çok ciddi katkı sunacak bu geliş ve gidişler. Bugün Duhok Turizm Müdürü Dindar Mahfodh ve 10 turizmciyi odamızda ağırlamaktan mutluyuz. Hakkari ile Duhok arasında ekonomik ve sosyal anlamada ciddi gelişmeler için adım atacağız.’’dedi.

Hakkari Tur sahibi Ebubekir Zirek ise Van’da Hakkari üzeri Erbil’e ve Duhok’a günlük olarak yolcu taşımacılığını yaptıklarını söyledi.

Irak’ta bulunan seyahat acenteleri ile bir araya geldiklerini aktaran Zirek Üzümlü Sınır kapısından Hakkari üzerinden Van’a tur düzenlemek istediklerini belirtti.

Tuzimle uğraşan insanları şirket sahiplerini Hakkari’ye davet ettiklerini aktaran Zirek kendilerini  ziyaret eden turizmcileri Van’a götüreceklerini bu yolu ve sınır kapılarını daha iyi tanıtımı yapmak için uğraşacaklarını kaydetti.

Hakkari Turizmcilerden Sadettin Duran ise Hakkari’yi ziyaret eden ekibe teşekkür ederek yaptıkları iki ziyaretler kardeş olan iki kentin kalkınması içi büyük vesile olacağını söyledi.

img_1037.jpgimg_5845.jpgimg_5844.jpgimg_5840.jpg

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi