HAKKARİ (AA)- Hakkari'de görevli doktorlar, Şemdinli ilçesinin Irak sınırındaki köylere giderek vatandaşları sağlık taramasından geçirdi. 

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile huzurun hakim olduğu bölgede sağlık alanında da önemli gelişmeler yaşanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü, sınır bölgesinde bulunan köylerde uzman doktor eşliğinde sağlık taraması başlattı.

Çukurca Devlet Hastanesinde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Serdar Turan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Pratisyen Dr. Raşit Tümer ve iki ebe, adı daha önce terör olaylarıyla sık sık gündeme gelen Şemdinli ilçesinin Irak sınırındaki Aktütün köyüne gitti.  

Burada hastaları mobil sağlık aracında, gelemeyenleri ise evlerinde muayene eden doktorlar, ardından sınırdaki Konur köyüne geçti.

Doktorlar köydeki sağlık evinde muayene ettiği hastalarla yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi.

Dr. Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde gezici sağlık aracı ile köyleri dolaştıklarını söyledi.

Bu kapsamda iki köyde 8'i evde olmak üzere yaklaşık 70 hastayı muayene ettiklerini anlatan Turan, "Vatandaşlara kronik hastalıklar ve sağlıklı yaşamla ilgili bilgiler aktardık. Tedavileri için ilaç verdik. Vatandaşlar da biz de bu hizmetten çok memnun kaldık. Bize çok misafirperver davrandılar. Bundan sonra da köylerde çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Vatandaşlardan Cevher Çalışkan ise köylerine ilk kez uzman doktor geldiğini belirterek, sağlık ekibine teşekkür etti.

Kadir Sever de sağlık taramasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Daha önce köyümüze doktor geliyordu ancak bu sefer ilk kez uzman doktor geldi. Doktorlar hastaları detaylı şekilde muayene etti. Hakkari Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi