Gür, mesajında şu ifadlere yer verdi.

''   Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in öncülüğünde, Valimiz Sayın İdris Akbıyı'ın riyasetinde ve tüm paydaşlarımızın göstermiş olduğu kararlılık, azim ve emeklerle, 2021-2022 eğitim öğretim yılını, yüz yüze tamamlamış bulunmaktayız.

Sevgili Öğrencilerimiz; 
      Bir eğitim-öğretim yılını daha geride bırakmanın heyecan ve gururunu bir arada yaşıyorsunuz. Sizleri,okul hayatınızda bir yılı daha bitirmiş olmanız dolayısıyla tebrik ediyorum. Aldığınız karne, sadece dönem boyunca yaptığınız çalışmaların ve sergilediğiniz çabanın bir belgesidir.Karne kesinlikle kişiliğinizin, erdemlerinizin veya zekânızın göstergesi değildir.Önemli olan eksiklerinizi görmeniz ve çalışmaya devam etmenizdir.Boş vakitlerinizde; okuyarak, yazarak ve gezerek, bilgi ve beceri dağarcığınızı en üst noktalara taşıyın.Sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmaya gayret edin.Tatili, kendinizi geliştirmek için bir fırsat olarak görün.Sizlere güzel ve verimli bir tatil diliyor, tatil sonunda dinlenmiş, enerjik bir şekilde ikinci yuvanız olan okullarınıza dönmenizi bekliyoruz.

Değerli Meslektaşlarım; 
       Her yıl olduğu gibi bu yılda da gösterdiğiniz üstün gayret ve çabayla öğrencilerimizin rehberleri oldunuz, bilgi ve beceri dünyalarını inşa ederek, onları, kültürel, millî, manevi ve evrensel değerler ile geleceğe taşıdınız.Tüm bu kazanımlarla birlikte, onları akademik anlamda da üst seviyelere taşımak için gösterdiğiniz çaba bizler için son derece kıymetlidir.Ahlaki değerlerle süslenip, bilimsel temellerle yükselen bir neslin yetişmesine olan çabalarınız, toplumumuzun geleceğe dair umutlarını diri tutuyor.Maarif davamız adına gösterdiğiniz bu ulvi gayretlerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor,sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum.

Kıymetli Velilerimiz;
      Çocuklarınız için sergilediğiniz fedakârlık, her türlü takdirin üzerindedir. Sizlerin üstün destekleriyle çocuklarımıza sonsuz ufuklar kazandırdık. Notları ne olursa olsun, çocuklarınızın nottan daha değerli olduğunu onlara her daim hissettiriniz. Malumunuzdur ki, hiçbir çocuğun değer ölçüsü notlar değildir. Esasen yapılması gereken iş, geride bıraktığımız yılı, iyi analiz etmek ve ona göre rota belirlemek olmalıdır. Eğitim-öğretim sürecinin sorumluluğunu paylaştığımız yönetici, öğretmen ve tüm personellerimizle birlikte, sizlerle bir ve beraber olacağımız inancıyla çocuklarınızla birlikte, verimli bir tatil geçirmenizi diliyorum.

       Hakkâri Millî Eğitim Camiası olarak bizler, daima çözüm odaklı proje ve iyi uygulamalarla Bakanlığımızın plan ve programları doğrultusunda; "Yaz Okulu Kurslarımızla", "Mesleki Eğitimde 1000 Okul", "Temel Eğitimde 10 Bin Okul", "Çevre Dostu 1000 Okul"; STEM, TEKNOFEST, TÜBİTAK, Erasmus ve E twinning gibi ulusal ve uluslararası projeler; fikri mülkiyeti Sayın Valimize ait olan: "Bir Kitap Bir İnsan" ve Müdürlüğümüzce hazırlanan: "Her Ev Bir Okul" ve diğer yerel projelerimizle öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerini en üst seviyeye çıkarmanın gayreti içinde olmaya devam edeceğiz.
     Bu vesileyle 18,19 Haziran tarihlerinde, YKS'ye girecek tüm öğrencilerimize,başarılar dilerken; öğrencilerimizin cıvıltıları,tebessümü ve gülümsemeleri ile buluşacağımız yeni eğitim-öğretim yılına ulaşmak temennisiyle,sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''dedi.


        

Editör: Haber Merkezi