HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sokakta oyun oynayamayan çocukların evde keyifli vakit geçirebilmeleri için hazırlanan, içinde kutu oyunlar ve oyuncakların bulunduğu "Hediye Karavanı"nın kente gelmesi dolayısıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü önünde program düzenlendi.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, yapılan çalışmanın çok anlamlı olduğunu ve bu oyuncaklarla çocukların daha iyi vakit geçirebileceklerini söyledi.

Oyuncakların çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağını belirten Kılıç, "Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu protokol ile hayata geçirilen ve 14 ili kapsayan proje için bir araya geldik. Projemizle unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının tekrar canlandırılması, çocuklarımızın görsel hafızasına ve zekasına katkı sunacak, en önemlisi de bu dönemde güzel vakit geçirebilecekleri oyuncakların dağıtımını gerçekeleştireceğiz. Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonumuza ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde il müdürlüğümüze, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Proje Koordinatörü Tuba Bayla ise Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının iş birliğiyle oyun karavanı yollarda içeriğini pandemi nedeniyle hediye karavanı olarak dizayn ettiklerini kaydetti.

Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda 8 ildeki çocukları aileleri ile eğlenceli vakit geçirebilecekleri hediyelerle buluşturduklarını söyledi.

Programda son olarak konuşan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya ise bugün hediye karavı serhat şehri Hakkari'de olduğunu belirtti.

Kaya, konuşmasını şu şekilde sürdürdü.''Hayata geçirilen proje kapsamında pandemi sürecinde evlerinde kalan çocuklarımızın vakitlerini güzel bir şekilde geçirebilmesi için unutulmaya yüz tutmuş parmak maç, mangala, ve seksek ve boyama setinden oluşan oyun setlerini dağıtacağız. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.''dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri çocuklarla oyunlar oynadı.

Program oyuncakları dağıtım ile son buldu.

12-012.jpg16-006.jpg17-003.jpg14-008.jpg

Editör: Haber Merkezi