HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde yüzde 59.57 oy alarak Hakkari Belediye Başkanlığı'nı kazanan HDP'li Cihan Karaman, İl Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını aldı. Karaman’a KHK’lı olduğu gerekçesi ile mazbatası verilmeyen Seher Kadiroğlu Ataş, belediye il meclis üyeleri ve parti yöneticileri eşlik etti.

İl Seçim Kurulu’nda mazbatasını aldıktan sonra Hakkari Belediyesi’ne geçen Cihan Karaman ve beraberindekileri bazı vatandaşlar “hayırlı olsun” diyerek tebrike etti. Ardından Hakkari Belediyesi’ne geçen Karaman burada çiçeklerle karşılandı. Makamında basın mensuplarına açıklama yapan Cihan Karaman, kendilerine bu görevi laik gören Hakkari halkına teşekkür etti.

Karaman, “Çok zor bir süreçten geçtik. Gerçekten normal koşullarda seçime girmedik. Ama 3 yıl sonra Hakkari halkı yeniden iradesine sahip çıktı. Bizde buradan onları söz veriyoruz. Onların iradesine sahip çıkacağız. Bölgemizde bazı aşiret ağalarımız ve kanaat önderleri var. Ama maalesef son yıllarda Hakkari’de bazı türemiş yarım ağalar vardır. Bu halkı ve partiyi karşı karşıya getirmek için çok emek harcadılar. Ama Hakkari halkın onların hevesini kursağında bırakmıştır. Hakkari halkına bu duruşlarından dolayı hepsini selamlıyor ve hepsine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

HDP tarafından Eşbaşkan olarak açıklanan Seher Kadiroğlu Ataş ise YSK tarafından alınan karar doğrultusunda KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası verilmediği için tepki gösterdi.

Hakkari halkına teşekkür eden Ataş, eşit hizmet, eşit temsiliyet ve şeffaf bir belediyecilikle kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti.

Açıklamaların ardından tebrikler kabul edildi.

dsc_9433-004.jpg

dsc_9439.jpg

dsc_9454.jpg

dsc_9458-001.jpg

dsc_9447.jpg

dsc_9474.jpg

dsc_9475.jpg

Editör: Haber Merkezi