HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ
 
HDP il binasında yapılan ve resmi olmayan sonuçlara göre Hakkari Belediye Eş başkanlığına seçilen Cihan Kahraman ile Seher Kadiroğlu Ataş’ın da katılığı açıklama il eş başkanı Sipan Turan tarafından yapıldı.  
 
Açıklamasına, Ak Parti’nin seçim kampanyası dönemindeki tavrını eleştirerek başlayan Turan,” AKP şimdi de halkın aklı ile dalga geçercesine akıllara ziyan bir mantıkla 1217 geçersiz oya ilçe seçim kuruluna itiraz etmiş bulunmaktadır. Halkımızın iradesini gasp eden anlayış 8.555 oy farkının olduğu bir seçimde sonucu değiştirmesi mümkün olmayan geçersiz oylara itiraz ederek Hakkâri halkının iradesine tahammülsüzlüğünü matematik mantığının dışına çıkarak göstermiş bulunmaktadır. AKP yöneticilerine ve hukukçularına soruyoruz. Yaptıkları itirazın bir mantığı ve siyasi ahlaki var mıdır? Mantığı olmayan böylesi bir itirazla Hakkâri halkıyla alay edenlerin kendileri de çok iyi biliyorlar ki itiraza gerekçe ettikleri 1217 geçersiz oyun hepsi de AKP hanesine yazılsa da sonuç kesin değişmeyecektir” dedi. 
 
Ak Parti yöneticilerine çağrı yaptıklarını belirten Turan, “Hakkâri halkına bu saygısızlığı yapan AKP’ den en azından kendilerine oy vermiş seçmenlerine mantıklı açıklama yapmaları gerekmektedir. Milli iradeye ve sandıklardan çıkan halk iradesine saygıdan her zaman bahsedenler bu gün sandık sonuçlarına saygı göstermeyerek kendilerine demokrat, kendilerine Müslüman olduklarını bizlerin İtirazı olmasına rağmen bazı belediyelere mazbata vererek bir daha göstermiş bulunmaktadırlar. Bu durum halkın iradesine saygısızlıktır. Bu durum insanların Demokrasiye ve adalete olan inancını yitirdiği gibi seçimlere olan inancını da kaybeder. Bu mantıksız itirazı yaparak süreci uzatanların neleri yapmaya çalıştıklarını halkımız bilmektedir.  Belediyeyi kendi iktidarları ve yandaşları için kullanan anlayışın Belediye işleyişinde hukuk tanımaz uygulamaları herkesçe bilinmektedir. Bu mantıksız itirazın Hakkâri halkı nezdinde ki algısı şudur.  Bu güne kadar Hukuk tanımaz bir işleyişle yaptıkları işlerin belgelerini karartmaya yönelik olduğu. Siyaseten oy devşirme amaçlı yaptıkları işlerin dosyalarını hukuka uydurma ve düzeltme. Yandaşlarına hukuksuzsa verdikleri ihalelerin dosyalarını mevzuata uydurma.  Ve belediye binalarının içini boşaltmaktır.  Her zaman ve her şarta halkımızın sesi ve sözü olan partimiz bu mantıksız itiraz sonucu halkımızda oluşan algıyı basına ve kamuoyuna açıklamayı bir görev bilmektedir. Siyasi etik kuralları dışına çıkararak oyalama taktiği uygulayan AKP ye çağrımız halkın iradesine saygı göstererek bu mantık dışı itirazların ve yüksek seçim kurullarının da yapılan ayrımcılığa son vermesini ve biran önce kesin sonuçların halka açıklanmasını istiyoruz. Halkımızın sandıktan çıkan iradesine sahip çıkacağımızın ve sürecin takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Hakkâri halkının sonucu asla değişmeyecek itiraz sürecini sabırla beklemelerini istiyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi