HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Kongrenin yapıldığı salona salonuna ‘Hûn biXêrHatinKongreyaDû Yemin a NavendaNavçeyaColemêrgê, HDP Merkez İlçe 2. Olağan Kongremize Hoş Geldiniz’ yazılı pankart asıldı.

Demokrasi mücadelesinde yaşamını saygı duruşu ile başlayan kongreye HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP İL Eş Başkanları ve yöneticileri, DBP Hakkari İl Eş Başkanları ve Yöneticileri HDP ve DBP Çukurca İlçe Yöneticileri Kurdi-Der, Meya-Der, DİSK Hakkari Yönetimi ile vatandaşlar katıldı.


Divan adına açılış konuşmasını HDP Hakkari İl Eş Başkanı Metin Besi Yaptı. Besi yaptığı konuşmasında cezaevinde bulunan Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan’ın yolladığı mesajlarını okudu.  
Ardında HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, yaptığı konuşmasında hükümetin bilinçli bir şekilde siyasetlerinin önünü tıkamak için özel çabalar harcadığını bunun için bölgedeki hem siyasi çalışma alanlarının hem de kazanılmış hakların ellerinde alınması için her yola başvurduğunu belirtti.  
Akdoğan,”Ortadoğuda sınırların değişiminden bahsedilirken, yeni bir paradigma ileortaya çıkan Kürt hareketini yılardır boğmaya çalışıyorlar.
Ortadoğuda birileri iyi yaşarken birlerinin gözlerinden yaşlar hiç eksik olmadı. Biz ne kimseden fazla bir şey istiyoruz nede hak ettiğimizin biraz altına razı oluruz. Bu topraklarda barız ve demokrasi içerisinde yaşayabiliriz.
Birbirimize zarar vermeden, birbirimizin haklarını yık etmeden bunu yapabiliriz. İşte HDP’nin ortaya koyduğu bu çizgiyi, tekçi zihniyeti savunan, demokrasiyi kabul etmeyen beyefendiler bunu kabul etmiyor.
Bu yüzden Eş Genel Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Parti yöneticilerimiz içeriye atılması gerekiyordu. Yerelde partilerimizin kapılarına kilit vurmak için tutuklananların yerlerine gelenleri de tutukladılar. Ama bunu başaramadılar başaramayacaklar.”


Hakkari’nin il statüsünden çıkarılmak istenmesinin de aynı proje kapsamında ele alındığını belirten Akdoğan, Hakkari’nin 7 bin yılık bir tarihinin olduğunu ve bu tarihe sahip çıkacağını ve sonuna kadar haklarını savunacağını söyledi. Konuşmasının sonunda Akdoğan bütün babaların babalar gününü kutladı.
Konuşmaların ardından Faaliyet ve Mali raporların okunması ve oylaması yapıldı. Yapılan oylamanın ardından yapılan kongrede HDP Merkez ilçe Eş Başkanlığına Rukiye Temel ve Necmettin Acar seçilirken,
Yönetime de Emine Armut, Mehmet Yürür, İbrahim İncin, Turan Taş, Musa Yiğit ve Hasan Engin seçildi. Kongre dilek ve temennilerle son buldu.

Editör: Haber Merkezi