HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisince Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen Nevruz mitingine katıldı.

Burada seçmenleriyle bir araya gelen Temelli, konuşmasına alandakilerin Nevruz’unu kutlayarak başladı. Hakkari’den beklentilerinin büyük olduğunu, 31 Mart’ta kayyum atanan belediyeleri geri alacaklarını belirten Temelli, “Arkalarına bile bakmadan geldikleri gibi gidecekler.” ifadelerini kullandı.

“Burası bizim ortak vatanımız”

31 Mart’ta “defolun gidin” diyenlere en güzel yanıtı sandıkta vereceklerini kaydeden Temelli; “Hiçbir yere gitmiyoruz. Burası bizim vatanımız, burası bizim yurdumuzdur. Ortak vatanımızda demokratik cumhuriyet mücadelesini dün olduğu gibi, bugün de kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. O yüzden 31 Mart’ta sandığa gidiyoruz. Biz sandığa gidiyoruz, onlar da iktidardan gidiyorlar. İnanıyoruz bu adalet mücadelesiyle, bu demokrasi mücadelesiyle, Türkiye’nin önü açılacak. Türkiye halklarının beklediği o güzel günler çok yakında hepimize nasip olacak. Biz yaşam için mücadele eden bir partiyiz. O yüzden de diyoruz ki demokrasi, barış, adalet mücadelemizde yeni yaşamı var edeceğiz. Türkiye’nin o beklediği o umutlu günlere hep birlikte kavuşacağız. Asla vazgeçmeyeceğiz, asla diz çökmeyeceğiz boyun eğmeyeceğiz.”dedi.

dsc_8128-001.jpg“Toplumu söylemleri ile bölüyorlar”

Sabah akşam HDP’ye saldırıldığını belirten Temelli, “Cumhurbaşkanının insanlara söyleyeceği laf mıdır? “Bunlar dinsiz, imansız” diye söylüyor. Hep söyledik dini siyasete alet etmeyin. İnsanların kutsalına hakaret etmeyin. İnsanların inancını bu şekilde değerlendirip insanları ayrımcılığa tabi tutmayın. Yeni Zelanda’da 50 insan ibadet ederken katledildi. Tüm dünyada bu zihniyeti kınıyoruz. Nerede ırkçılık varsa, nerede ayrımcılık varsa, masum insanlara inancından dolayı, kimliğinden dolayı saldıran katleden varsa hep birlikte onun karşısına çıkacağız. Asla ırkçılığa, asla şiddete, ayrımcılığa, nefrete izin vermeyeceğiz. Toplumu, bu ülkeyi bölmeyin. Bize diyor ki; “Bunlar bölücü” biz bölücü değiliz. Biz bütün toplumu kucaklamış bir partiyiz. Bu ülkeyi siz bölüyorsunuz çünkü siz toplumu bölüyorsunuz. Kürtlere bunca nefretten sonra çıkıyorlar baktılar sonuçlar kötü Kürt kardeşlerim demeye başladılar. Kürtler bize oy verir demeye başladılar. Hani bizim oylar haramdı ne oldu? Hani biz defolup gidiyorduk, hani biz teröristtik. Ne oldu seçim yaklaştı anketler kötü şimdi inanıyorlarmış ki HDP’liler, Kürtler, HDP’ye oy verenler onlara oy verecekmiş. Buradan sesleniyorum. Bizim oylarımız anamızın ak sütü kadar helaldir helal. Bu helal oyların gideceği yer de bellidir. Bu oylar HDP’ye, demokrasiye, barışa gidecekler. Bu oylar yolunu şaşırmaz, bu oylar rotasından çıkmaz bu oyların yolu özgürlük, demokrasi, barış yoludur.” ifadelerini kullandı.

dsc_8142.jpg

“Türkiye’de beka sorunu yok, işsizlik, yoksulluk ve geçim sorunu var”

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nı eleştiren Temelli, “Bu iki ortak birbirleri hakkında söylemedikleri kalmadı. Şimdi el ele tutuşmuşlar ortak miting yapıyorlar. İnsanlara diyorlar ki “beka sorunu var” Bu ülkenin beka sorunu yok, bu halkın beka sorunu yok. İnsanlarımızın, halkımızın işsizlik sorunu var, yoksuzluk sorunu var, geçinme sorunu var. 17 yıldır bu ülkeyi siz yönetmiyor musunuz? 17 yıl sonra bu ülke nasıl bu hale sürüklendi. Hiç mi bunun hesabını vermeyi düşünmüyor musunuz? Kalmışlar bu ülkenin beka sorunu var diyorlar hadi oradan beka sorunu. İşsizlik almış başını gidiyor, bir yılda 1 milyon yeni işsiz yaratmışlar. Enflasyon başını almış gidiyor, her hafta akaryakıta zam geliyor, çiftçi mağdur, emekçiler mağdur, esnaf mağdur, beka sorunuymuş. İşte bunlar duyulmasın, konuşulmasın diye sabah akşam HDP’ye saldırıyorlar. Hakikatin sesini susturmaya çalışıyorlar. Susturamazsınız biz hakikatin sesiyiz. Bu ses asla susmayacak. Bu zihniyetten kurtulmamız lazım. Önce kayyumlardan kurtulmamız lazım. 31 Mart'ta sandıklara gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. İrademize sahip çıkacağız ve belediyelerimizi geri alacağız. Arkalarına bile bakmadan geldikleri gibi gidecekler. Yerel yönetimde görev almış arkadaşlarımız halkımız ile beraber hepimizin beklediği, özlediği o yeni yaşamı Hakkari’de, Çukurca’da, Şemdinli’de, Yüksekova’da var olduğumuz her yerde birlikte hayata geçireceğiz. Sandıklara sahip çıkalım. Sandıkları nereye götürürlerse götürsünler, o sandıkların peşindeyiz, o sandıkları yakalayacağız ve oylarımızı kullanacağız. Bir oy bile ziyan olamayacak. Bir oy dünyayı değiştirir unutmayın.” diye konuştu.

Mitinge Van Milletvekili Muazzez Orhan, Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari eski Milletvekili Hamit Geylani, HDP’nin il ve ilçe belediye başkan adayları katılırken, sanatçı Kadir Çat tarafından konser verildi.

dsc_8070.jpg

dsc_8085.jpg

dsc_8135.jpg

dsc_8168.jpg

dsc_8172.jpg

dsc_8193.jpg

dsc_8198-001.jpg

Editör: Haber Merkezi