HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-

Özelikle sabah ve akşam saatlerinde şehir semalarını siyah bir bulut tabakası oluşturan hava kirliliği vatandaşları endişelendirmeye başladı.
Şehirin üzerini kaplayan dumanlar herkesi hayretler içerisine düşürdü. Hava kirliliğinin önüne geçilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarını getireceği belirtildi.Vatandaşlar, hava kirliliğinin ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, insan sağlığını tehdit eden bu soruna çözüm üretilmesini söylediler. 


Kent merkezindeki bazı kurumlara ait binalarla evlerin bacalarından yükselen duman, hava kirliliğine neden oluyor. Uzmanlar hava kirliliğinin özellikle astım ve diyaliz hastalarını ciddi şekilde etkilediğini belirttiler. Çarşı merkezinde herkesin gözü önünde bazı kurumlara ait binaların bacalarında çıkan duman ise göz göre göre teneffüs ettiklerini belirten vatandaşlar yetkililerin ise buna seyirci kaldığını söyledi.


Hakkari'deki bazı duyarlı vatandaşlar ise Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinin özelikle kurumlara baca filtresi takma zorunluluğu getirmesi halinde sorunun giderilebileceğini ifade ettiler. 


Bacalarda çıkan zehirli dumanlı önleyen baca filtrelerinin sadece bazı kurumların binasında gördüklerini de belirten vatandaşlar tüm kurumların bu şekilde önlem alınması gerektiğini belirtterek Hava kirliliğinin özellikle termik santral ve fabrikaların yoğun olduğu bölgelerde yaşandığını ancak  Hakkari’de bunların olmamasına rağmen kalitesiz kömür kullanımının şehri yaşanılamaz bir duruma getirdiğini ifade ederek, ilgili kurumları göreve çağırdılar.

 

Editör: Haber Merkezi