İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Valiliği tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle “Hakkari Kayak Turizmi ile Dünyaya Açılıyor” projesi kapsamında yapılması planlanan 100 yataklı otelin protokol sözleşmesi imzalanmıştı.

Haberin ajanslara düşmesinin ardından birçok ulusal ve yerel haber sitesinde geniş yer aldı. İnternet üzerinde yayın yapan ensonhaber.com haber sitesi de habere yer verdi. Ama öyle bir anlayışla habere yer verdi ki, akla ziyan bir habercilik anlayışı cinsinden…

“Hakkari'deki kayak merkezine 100 yataklı otel yapılacak” manşet haberinin resmi üzerine; “Tasarruf tasarruf deyip, Hakkari’ye 50 milyon liraya kayak merkezi yaptık. Yetmedi otelde olsun dediler” başlığı atarak Hakkari’ye düşmanlık edercesine bir habercilik anlayışına yer aldı.

Aynı haber sitesinde daha önce de “Hakkari'deki kayak merkezi büyütülüyor” haber manşet fotoğrafındaki “Tasarruf tasarruf deyip; Hakkari’ye 50 milyon liraya kayak merkezi yaptık. Çok mu lazımdı” başlığına yer verilmişti.

Sitenin Hakkari’ye yapılan bu yatırımlara ilişkin rahatsızlığına akıl erdirilmez iken, yapılan bu habercilik anlayışı bölgede tepkiyle karşılandı.

Haberlerin altındaki yorumlarda bölge insanı rencide eden, bölen, ayrıştıran kin ve nefret söylemlerinin yer aldığı yorumlara zemin hazırlaması da ayrı bir tartışma konusu oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sitede yer alan böyle bir haberin üzerine twitter hesabında tepkisini gösterdi.

Bakan Varank, hesabında şu paylaşımlara yer verdi;

1- Kayak Merkezi 50 değil 10,7 Milyon TL'ye mal oldu.

2- Kayak merkezi başarılı bir adım. Irak ve İran'dan turist çekiyor, otel ihtiyacı ortaya çıkıyor.

3-Yılın ilk 5 ayında kayak merkezini 80 bin kişi ziyaret etti.

4- Şimdi 120 yatak kapasiteli otel yatırımı ile kayak merkezinin ziyaretçisi artacak, yeni gelir kapısı oluşacak. Hakkari'deki otel ihtiyacı da karşılanacak.

5- Kalkınma ajanslarının görevi bölgesel kalkınma projeleri geliştirmek, yerel ekonomiye katkı sağlamak.

Yıllardır terörle anılan bölgenin böyle yatırımlar sayesinde artık turizmle anılmasından kim niye rahatsız oluyor?

Hakkari Valisi İdris Akbıyık ise twitter hesabında Bakan Varank’ın paylaşımlarını retweetledi. 

3-074.jpg2-085.jpg

 

1-109.jpg

Editör: Haber Merkezi