İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar için hazırlanan, “Özel Çocuklara Özel Materyaller” projesi kapsamında kentte gönderilen malzemelerin Hakkari’ye ulaştığını duyurdu. 

Alanında ilk olma özelliği taşıyan ve Türkiye’de normal gelişim gösteren öğrencilerin eğitim gördüğü okulların bünyesinde açılan hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarında eğitim alan özel çocuklar için gönderilen bu materyaller, okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim vb. alanlardaki becerilerin kazandırılmasına yönelik hazırlandı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden yolan çıkan ve Hakkari’ye ulaşan malzeme tırı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Şube Müdürü Sait Ediş ve özel eğitim öğretmenleri karşıladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü deposuna indirilen malzemeler, oluşturulan komisyon tarafından il genelindeki özel eğitim öğrencilerine ulaştırılacak. 

Hakkari’ye gönderilen malzemeler ile ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, “Özel Çocuklara Özel Materyaller” projesi kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Hakkari’de de özel çocuklara özel çalışmalar yapıldığını belirtti. 

Gür, “Özel Eğitim alan özel çocuklarımız için her zaman daha iyisini yapmak gayretindeyiz. Bu kapsamda ilimiz merkezine en uzak köyümüzde bile özel çocuklarımız için açtığımız özel eğitim sınıflarımız mevcuttur. Bunların ihtiyaçlarını milli eğitim müdürlüğü olarak gidermek için birçok çalışma yaptık. Bugün de bakanlığımız tarafından bu çocuklarımızın eğitim aldığı okul ve sınıflarımız için geliştirilen 36 takım eğitim materyali ilimize geldi. Bakanlığımızı hedefi tüm özel eğitim ihtiyacı olan tüm çocuklarımızın eğitime erişimlerini sağlamak ve eğitim ortamlarını dünya standartlarında eğitim materyalleri ile donatarak okullarımızın kapılarını mutluluğa açmaktır. Özel eğitim ihtiyacı Özel Eğitim alan bütün çocuklarımızın güncel eğitim materyallerine ulaşabilmeleri için bakanlığımızın desteğiyle tüm okul ve sınıfların ihtiyaçları karşılanacaktır. ” dedi.

haber-(1).jpg

haber-(2).jpg

haber-(5).jpg

haber-(8).jpg

haber-fotolaro-(9).jpg

Editör: Haber Merkezi