HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Hakkari’de 10 yıl aradan sonra parti binası açtı. 

Bulvar Caddesi üzerindeki parti binası açılışına MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve beraberindeki MYK üyeleri ile Doğu ve Güneydoğu’daki bazı MHP il-ilçe başkanları katıldı. Parti binası açılışında konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Hakkari’ye büyük önem verdiklerini dile getirerek, MHP'nin nabzının Hakkari'de attığını, kentin dertlerini bildiklerini, çözüm için gayret gösterdiklerini söyledi. 

20170816aw149615_01.jpg

“HAKKARİ VE ŞIRNAK’IN İLÇEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE ŞİDDETLE KARŞIYIZ”

Şu anda en acil ve öncelikli meselenin Hakkari ve Şırnak illerinin il statülerinin devam etmesi olduğunu belirterek; "Biliyorsunuz bundan 3-5 ay evvel Hakkari ve Şırnak’ın ilçe yapılması, Yüksekova ve Cizre’nin de il yapılması hususu gündeme gelmişti. Bu; Hakkari ve Şırnaklı hemşehrilerimizde ciddi bir infial ve üzüntü doğurmuştu. Elbette devleti yöneten hükümetlerin bazı tercihleri olacaktır. Mesela Yüksekova’yı il yapmak isteyebilir. Cizre’yi il yapmak isteyebilir. Buna karşı olmayız. Fakat Hakkari ve Şırnak’ın ilçeye dönüştürülmesine şiddetle karşıyız. Çünkü vilayet demek, il demek. İl ve vilayet kavramı bir mülki idareyi ve mülki statüyü ifade eder. Bizim üzerinde durduğumuz konu, vilayet statüsünün kalması hadisesidir. Bir vali nasıl ki kaymakam yapılamazsa, bir ilde ilçeye dönüştürülemez. Bunun için Hakkari’nin il olarak devam etmesini istiyor ve tavsiye ediyoruz. MHP grubu olarak da Hakkari il ilgili yaptığımız çalışmalarla ilgili hazırladığımız raporları da il başkanımıza takdim edeceğiz.Bunu belki bir başlangıç olarak sayabiliriz. Bundan sonra da MHP Türkiye Büyük Millet Meclisi grubu olarak Hakkari'nin sorunları, bu sorunların çözümüne ilişkin çalışmaları 1 Ekimden itibaren Meclis açıldığından itibaren ele alacağımızı buradan belirtmek istiyorum." Dedi. 

dsc_9054.jpg

“HAKKARİ BİR EĞİTİM ÖĞRETİM ŞEHRİ OLABİLİR”

Akçay sözlerini şöyle sürdürdü; " MHP Genel Başkanı liderimiz sayın Devlet Bahçeli'nin bütün Hakkarili kardeşlerimize gönül dolusu selamlarını, sevgilerini ve muhabbetlerini getirdim. Şu anda liderimizin aklı, fikri, gönlü de Hakkari ile, sizlerle ve bizlerle birliktedir. Çünkü Hakkari vatandır. Hakkarili aziz vatanın asil evlatlarıdır. Ben de bir Manisa Milletvekili olarak diyorum ki, Hakkari Manisa'dır, Manisa Hakkari'dir. Hakkari, İstanbul'dur, Hakkari Ankara'dır. Bu düşüncelerle bugün MHP il binamızın açılışı vesilesiyle Hakkarili vatandaşlarımızla kucaklaşmaya, kaynaşmaya, hemhal olmaya, dertleşmeye, dert ortağı olmaya geldik. Bu ocağımıza, partimize bütün Hakkarili hemşerilerimizi bekliyoruz. İl binamız bütün Hakkarili vatandaşlarımıza, herkese açıktır. MHP bir millet ocağıdır. Bu ocakta sevgi, saygı, arkadaşlık, kardeşlik, dostluk, dayanışma, dert ortaklığı vardır. Hakkari dertlidir. Hakkari 81 il arasında eğitimde ve ekonomide 81. Sırada. Bu kadar rakamlar açık ortadayken; sanayi ve turizm bakımından, en önemlisi üniversite bakımından gayret içerisine girmemiz gerekir. 2008 yılında Hakkari Üniversitesi kanunu görüşülürken biz destek verdik. Aradan geçen bunca zaman içerisinde istenen arzuda bir ivme kazanamadığını gördük. Dolayısıyla Hakkari bir eğitim öğretim şehri de olabilir. Üniversite bu açıdan büyük bir avantajdır. Milliyetçi Harekat Partisi olarak üniversitenin tamamlanması için elimizden gelen tüm desteği de vereceğimize söz veriyoruz” diye konuştu. 

dsc_9045.jpg

MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Özbek ise açılışa katılanlara teşekkür etti. Özbek, "Allah devletime, milletime ve bayrağıma güzel hizmetler yapmamı nasip etsin. Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünde kalması için gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz." dedi. İl başkanlığının açılış kurdelesini kesen Akçay, daha sonra kent merkezinde esnaf ve vatandaşları gezerek ayak üstü sohbet etti. 

Akçay ve beraberindeki MHP’liler çarşı merkezini gezdikten sonra Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nda Toplantı Salonu’nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve esnaflarla bir araya geldi. Buradaki toplantının sona ermesiyle beraber Akçay ve beraberindekiler, Hakkari Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğüne ziyaretlerde bulundu. 

dsc_9016.jpg

dsc_9021.jpg

dsc_9026.jpg

dsc_9036.jpg

Editör: Haber Merkezi