Türkiye’nin en büyük fotoğraf etkinliği olan Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest) bu sene 04- 13 Ekim 2019 tarihleri arasında ‘Hava, su, toprak... Doğaya dönüş’ temasıyla dokuzuncu kez düzenleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle yürütülen BursaFotoFest 2019’da 16 ülkeden 230 fotoğrafçının birbirinden özel fotoğraf projelerini Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde sergileniyor.

Konuk ülkenin Rusya olduğu festivalde Hakkâri Üniversitesi’nde görevli fotoğraf sanatçısı Murat Adıyaman “Hakkari’de Doğa İnsan ve Spor “isimli fotoğraf sergisiyle Hakkari’nin doğal güzelliklerini tanıtıyor.

Hakkari’de Doğa İnsan ve Spor isimli sergisi hakkında konuşan Murat Adıyaman; “Hakkâri, Türkiye’de belki de insan ve doğa ilişkisinin yaşamın merkezinde en çok rol oynadığı kentlerden biri. Şehrin hem sahibi hem de koruyucusu olan yüksek dağları; zaman zaman hayat memat meselesine dönüşen çetin kışları var. Fakat insan doğaya verdiği zararın boyutunu fark edip tabiatı yeniden keşfetmeye başladıkça, Hakkari’deki muhteşem potansiyel de yavaş yavaş ortaya çıktı. Hakkâri güzeller güzeli kar manzarası, dağları, buzul gölleri, nehirleri, asırlık buzulları ve doğa tutkunlarını cezbeden rotalarıyla doğayla yeniden bütünleşmek isteyenlerin adresi. Bu çalışmamda Hakkâri’nin Alpleri aratmayan muhteşem tabiatını sporla keşfedenleri yansıtmaya çalıştım” dedi.

sergi-(1).jpg

sergi-(2).jpg

sergi-(4).jpg

Editör: Haber Merkezi