HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası (HATSO) binası önünde toplanan ve aralarında sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, avukatlar, iş adamları, esnaf ve vatandaşların katıldığı binlerce kişi pankartlarla yürüyüşe geçti. Ellerindeki Türk bayrakları ile ‘Hakkari ildir il kalacak’ sloganları atan kalabalık bunun yanı sıra “Sayın Cumhurbaşkanım Hakkari’nin misafirperverliği ve kadim bir kent olduğunu biliyorsunuz”,  “Alimlerin yaşadığı kadim kentime dokunma”, “Kutsal Kudüs topraklarında el Hakkari sokağı”, “MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli Hakkari size minnettar” gibi açılan pankartlarla da dikkat çekildi. 

dsc_7763.jpgBulvar Caddesi’nden İstiklal Caddesi’ne kadar yürüyen kalabalık Hakkari Valiliği binası önünde toplandı. Burada kalabalık adına basın açıklamasını Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş okudu. Taş, taleplerini dile getirmek amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istediklerini söyledi. Taş, “"Cumhurbaşkanımızın gündeme getirdiği Hakkari ve Şırnak illerimizin taşınması ile ilgili gündem bizlerde yine hayal kırıklığı yaratmıştır. 2016 yılının Şubat ayından bu yana 3 defa gündeme geldi. Şimdi biz buradan toplumumuzun bütün kesimi olarak çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz, güvendiğimiz ve her zaman icraatlarını hayranlıkla izlediğimiz Türkiye’mize her alanda çağ atlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesimizi buradan duyurmak istiyoruz. Defalarca randevu talebinde bulunduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgili makamlarından bugüne kadar herhangi bir yanıt alamadık. Halbuki biz Sayın Cumhurbaşkanımızın misafirperverliğini çok iyi biliyoruz. Birde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin Halkın Evi olduğunu da çok iyi biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu mütevaziliğini her zaman bizlere his ettirmektedir. Ancak buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza yine basınımızın çok değerli mensupları vasıtasıyla tekrar arz etmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım bizi kabul ediniz bizi dinlemenizi rica ediyoruz. Bizi Külliyede kendi evimizde kabul ediniz, lütfen dinleyiniz. Bizler sizin entellektüel kişiliğinizi çok iyi biliyoruz. Hakkâri’mizin geçmişini, değerlerini, tarihini bu güzel coğrafyasını size arz etmek istiyoruz."dedi

Hakkari'nin il kimliğini 1936'da aldığını anımsatan Taş sözlerine şöyle devam etti “Hakkari olarak yıllardır kalkınmada, birlik ve beraberlikte, sosyal yaşamda ve umutlarımızın büyümesinde bir ilki yaşıyoruz. Bu kalkınma hamlesinde bizleri heyecanlandıran, bizleri hep motive eden, bizleri yalnız bırakmayan çok değerli valimize ve devleti temsil eden bütün yetkililerimiz ile bürokratlarımıza minnettarız. Hakkari kurum ve kuruluşlarıyla oturmuş bir şehirdir. Her geçen gün büyüyor. Üniversitemiz, yeni valiliğimiz, kayak merkezimiz, modern spor komplekslerimiz, yapılacak olan organize sanayi bölgesinde kurulacak tesisler, sınır kapılarımız, madencilik, hayvancılık alanlarında sürekli gelişme ve atılımlarla hep gelişiyor. Gençlerimize, işsizlerimize istihdam alanları açılıyor. Bir eksiğimiz yok hep beraber güzel icraatlar yapmanın çabası içerisindeyiz. Biz büyük bir şehiriz, anlamlı, köklü çok ciddi bir coğrafyası olan kadim bir yeriz. Biz Anadolu’nun, Mezopotamya’nın ve İslamiyet’in ilk şehirlerinden biriyiz. Cumhuriyet tarihinde 1936 yılında yüce Meclis tarafından il kimliğini almış bir bölgeyiz. Bu şehirde, değerlerimiz var. Geçmişimiz, evlerimiz ve işyerlerimiz var. Köylerimiz ve arazilerimiz var. Babalarımızın, dedelerimizin ve atalarımızın manevi değerleri ile ebediyetleri var. Bizleri yurdumuzdan, şehrimizden, köylerimizden, evlerimizden, cadde ve sokaklarımızdan ve en önemlisi geçmişimizden ayrı bırakmayın. Sayın Cumhurbaşkanımız sizi makamınızda heyet olarak ziyaret etmek en büyük arzumuzdur. Biz sizi seviyoruz, yüreğinizi, merhametinizi biliyoruz”

20170605_2_24072794_22884766.jpg

dsc_7771.jpg

dsc_7762.jpg

20170605_2_24072794_22884767.jpg

20170605_2_24072794_22884768.jpg

Editör: Haber Merkezi