HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Cilo Rafting Takımı, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yapılan Rafting Şampiyonası’nda elde ettiği başarılı sonuçlar, Türkiye Rafting Federasyonu’nun dikkatini çekti. Cilo Rafting takımında yer alan sporcular, Milli takıma seçilerek, Tunceli’de yapılacak olan Dünya Rafting Şampiyonası'nda yer alacak.

Dünya Rafting Federasyonu tarafından 2019 yılında düzenlenecek Dünya Rafting Şampiyonası Tunceli’de yapılacak. Türkiye Rafting Federasyonu, Türkiye’nin çeşitli kentlerindeki rafting takımları içerisinde başarılı sonuçlar elde eden sporcuları da şimdiden belirlemeye başlayarak yapılacak Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcuları belirlemeye başladı.

Bu takımlar içerisinde Türkiye Rafting Şampiyonası’nda elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği bünyesinde kurulan Cilo Rafting Takımı’ndan da iki ayrı kategoride 12 raftingci 08-13 Haziran 2019 tarihlerinde Tunceli’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda milli takıma alınarak Türkiye’yi temsil edecek.

rafting-(2)-002.jpg

TANSU: “İNANARAK BAŞLADIK, VE BAŞARDIK”

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, Türkiye Rafting Federasyonu tarafından 2019 yılında Tunceli’de yapılacak olan Dünya Rafting Şampiyonası'nda mücadele edecek 12 sporcularının milli takıma alınmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi. 

Tansu, “Bizler Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak bu güne kadar bir çok alanda ilkler yaptık ve bir çok projenin öncüsü ve aynı zamanda ilham kaynağı olduk. Cilo Dağcılık ilk defa Hakkari’den Van’a en uzun doğa yürüyüşü (trans) yaptı. İlk defa bu bölgede bir çok doğa sporları rotaları açtık. Hakkari Dağları ve Doğa Sporları Rotaları kitabını çıkararak bu güne kadar Hakkari dağlarını ve doğa sporlarını anlatan ilk ve tek eserdir. İlk defa uluslararası buz tırmanışına ilimiz adına katıldık ve daha sayamayacağımız onlarca ilklere imza attık. Bu da Hakkari’nin doğa sporları potansiyelinin ne kadar üstün olduğunu, Hakkari insanının bu konuda ne kadar yetenekli olduğunun ispatıdır. Şimdi ise yine bir ilke imza atıp ilimizin ilk ve tek rafting takımını kurduk. Son bir yılda kurduğumuz takım ile katıldığımız bütün müsabakalarda ulusal dereceler getirdik. Sporcularım bir imkansızı başardılar ve bunun ödülünü de alacaklar. Zap Nehri ölüm vadisi olmaktan çıktı. Şimdi rafting merkezi oldu ve olmaya devam edecek. Çukurca’da kurulan takımımız da aynı inançla devam ediyor ve Narlı Köyü’nde kurulan Rafting Eğitim Merkezi ile gençlerimiz daha da büyük başarılar elde edecek. Benim en çok gurur doyduğum şey gençlerimizin sıfırdan başlayıp kısa sürede böylesine güzel başarılar elde etmeleri. Elbette bizler kulüp yöneticileri ve antrenörleri olarak önlerini açmaya, rol model olmaya devam edeceğiz. Cilo Rafting Takımının bu aşamaya gelmesinde desteklerini esirgemeyen Hakkari Valiliğimize, Hakkari Üniversitesi Rektörümüz Ömer Pakiş’e. İşadamı Nevzat Kazak’a ve HATSO Başkanı Sayın Servet Taş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

“MUTLUYUZ VE GURURLUYUZ”

Cilo Rafting Takımında hem sporcu hem antrenör olarak yer alan Ramazan İlhan, “Biz bütün imkânsızlıklara rağmen ve elimizde hiç Rafting malzemeleri yokken başladık. Ancak bizler başaracağımıza inandık. Şimdi hem ben hem de eğittiğim sporcular milli takıma alındı mutluyuz ve gururluyuz.”

Antrenör, sporcu Selçuk Tunç ise, “Bizler Zap nehrinde raftinge başlarken bir çok sporcumuz suya girmeye korkardı. Şimdi ise hepsi iyi birer yüzücü ve birer rafting sporcusu oldular. İnançla ve inatla devam ettik. Başardık ve sporcularımla milli takımda gururla Türkiye’yi temsil edeceğiz”

RAFTİNG TAKIMIN KURULMASINDA FİKİR SAHİBİ; SAFİYE NİGAR TANSU

Cilo Dağcılık Kulübü bünyesinde Cilo Rafting Takımı’nın kurulmasının fikir sahibi ve temellerini atan Safiye Nigar Tansu, Hakkari’de kurdukları rafting takımı için çok mutlu olduklarını belirtti. Tansu, “Bizler Cilo Dağcılık bünyesinde yıllardır doğa sporları yapıyoruz. Yıllarca bir çok alanda başarılı çalışmalar yaptık. Sporda da o başarılı elde etmek istedik. Zap Nehri gibi bir nimete sahipken neden rafting yapmayalım? dedim. Bu fikrim diğer yönetici arkadaşlarımdan da destek alınca hemen işe koyulduk. Öncelikle gençlere yönelik, turizmden çok sporcu ağırlıklı bir çalışma başlattık. Bir kadın olarak Hakkari kadınının her alanda ne kadar başarılı olabileceğini bir kez daha gösterdik. Kadın yoğunluklu sporcu çalışmalarına ağırlık verdim ve şimdi U19 kadın takımımız milli takıma alındı. Bu noktada emeklerimiz boşa gitmedi. Bundan sonra da sporcu yetiştirmeye ve bu alanda mücadele etmeye, emek vermeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

rafting-(1)-002.jpg

rafting-(4)-001.jpg

rafting-(5)-001.jpg

rafting-(6).jpg

rafting-(7).jpg

Editör: Haber Merkezi