HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 Yılı Hac organizasyonuyla Hakkari’den kutsal topraklara giden 153 hacı yurda döndü. Kutsal topraklardaki ibadetlerini yerine getirdikten sonra yurda dönen hacılar Van Ferit Melen Havalimanı’nda İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve aileleri tarafından karşılandı. Hacıların yakınları ile buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı. 

Hac ibadetini yerine getirerek yurda dönmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Hakkarili hacılar, “Allah herkese bu duyguyu yaşatsın” dedi.

Hacılar, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S) yaşadığı topraklarda İslam dininin 5 şartından biri olan hac vazifesini yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz. Mutluluğumuzu ne kadar dile getirsek azdır. O duyguyu orada yaşamak gerekiyor. Rabbimiz herkese nasip etsin. Biz 42 gün kaldık çok güzel ve huzurlu bir şekilde hac ibadetimizi ifa ettik. Oraları doya doya yaşadık. Aslında o kutsal topraklara insanın daha genç yaşlarda gitmesi gerekiyor. Çok mutlu ve sevinçliyiz. Hac ibadetini yerine getirmek için bekleyenlere Rabbim inşallah en kısa zamanda nasip eder. Gitmek isteyip de gitme imkanı olmayan tüm Müslüman kardeşlerimize de Rabbimiz nasip etsin.”

Kentte gelen hacılara ziyaretlerde başladı. Misafirleri kabul eden Hakkarili hacılar, kutsal topraklardan getirdikleri hediyeleri misafirlerine ikram ediyorlar.

haci-(3).jpg

haci-(1).jpg

Editör: Haber Merkezi