HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Türkiye Güreş Federasyonu, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Rize Güreş İl Temsilciliği koordinesinde gerçekleştirilen ve bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Uluslararası Mehmet Akif Pirim Grekoromen Güreş Turnuva’sına Türkiye başta olmak üzere Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan olmak üzere 4 ülkeden yaklaşık 100 güreşçi mindere çıktı.

Rize'nin Pazar ilçesinde yer alan Mehmet Akif Pirim Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuva 2 gün sürdü. Turnuvanın ilk gününde 4 ülkeden 41, 45, 48, 51, 55, 60, 65, 71, 80, 92 ve 110 kilolardaki güreşçiler katıldı.

Turnuvanın ilk gününde eleme ve yarı final maçları yapılırken, ikinci gününde ise final müsabakaları yapılarak şampiyonlar belirlendi. 4 ülkenin güreşçileri arasında gerçekleştirilen müsabakalarda en yüksek puan alan Türkiye turnuva şampiyonu olurken, ikinciliği Gürcistan, üçüncülüğü Azerbaycan ve dördüncülüğü ise Ermenistan elde etti. 

Farklı kilolarda birinci ve ikincilerin belirlendiği turnuvada Türkiye'yi Hakkari Spor Lisesi öğrencisi 45 kiloda Berkant Kurt temsil etti. 2 gün süren turnuvada rakipleri ile mindere çıkan Hakkarili güreşli Kurt, zorlu mücadelelerin sonunda dünya üçüncüsü olmaya hak kazanarak, bronz madalyanın sahibi oldu.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Rize’de gerçekleştirilen turnuvada hem Türkiye’yi hem Hakkari’yi temsil eden Berkant Kurt’u elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. 

Hakkari Spor Lisesi Müdürü Sefer Özatak ise öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını ve amaçlarının sporu enerjiye, enerjiyi de başarıya ulaştırmak olduğunu belirtti.

gures-(1).jpg

gures-(4).jpg

+-002.jpg

Editör: Haber Merkezi