Hakkari Genç Gönüllüler Derneği öncülüğünden mahallelerden toplanan yardım kent merkezinden bir kıraathanede topladı.

Kıraathaneye getirilen kıyafetler, gıda, çocuk bezi, soba, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri başta olmak üzere deprem bölgesinde kullanılacak yardım malzemesi, gönüllülerce toplanıp, daha sonra paketlendi.

Toplanan yardımları ilk kamyon ile Adıyaman kentine yollanırken, bundan sonra toplanacak yardımların ise ihtiyaca göre gönderileceği öğrenildi.

Başlatılan kampanya ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Hakkari Genç Gönüllüler Derneği Başkanı Süleyman Seven, Hakkari Genç Gönüllüler Derneği olarak yapılan yardım kampanyasına ile üyeleri ile birlikte destek verdiğini söyledi.
Yardım kampanyasına katılan gönüllü gençlerin kentin her mahallesinden evlere girip, yardımlar toplandıklarını belirten Seven, '' ülkemizin birlik ve beraberliğinin böyle günlerde belli oluyor. Kampanyamızı kendi imkanlarımızla sürdürüyoruz. Topladığımız yardımları burada paketleyip depremin vurduğu kentlere yolacağız. Bundan sonrada bu çalışmamız devam edecek sadece bugüne sınırlı olmayacak. Farklı sivil toplum örgütleri ile beraber çalışıyoruz. Bizlere destek veren vermeyen herkese sonsuz teşekkür ederiz. Umarım bu acıları hep birlikte atlatacağız.''

Yardım kampanyasına destek veren Müzisyen Şiyar Yaşar ise bugün bir dayanışma içerisinde olduklarını söyledi. Herkesin elini taşın altına koyduğu halk inisiyatifi ve Hakkarili gençler olarak büyük bir kampanya başlattıklarını belirten Yaşar, şöyle konuştu. '' Yardım kampanyamıza çok büyük bir talep var. bunlar çok güzel duygular .Umarım deprem bölgesinde yaşanan üzücü olaylar son bulur . birlik beraberliğimiz daim olur. Hepimize geçmiş olsun. bütün vatandaşlarımızı bu dayanışmada yer almaya davet ediyoruz. ''diye konuştu.

 

 

mg-1773.JPGajans1-1.JPG

 

 

ajans1-9.JPG

 

 

 

ajans1-6.JPG

 

dd83e544-775b-46a8-acce-b73ceeda0a75.jpg

 

ded35d72-1457-4a18-8ebf-c5d47850aa61.jpg

 

ajans1-6.JPG

 

Editör: Haber Merkezi