Dernekler adına Koordinatörlüğü üstelenecek olan Hakkari Gençlik ve Engeliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, yarın sabaha Mersin’e hareket edeceklerini burada Hakkari dernekleri adına depremde etkilenen vatandaşlara yardım amacıyla hareket edeceklerini söyledi. 


Yardım kampanyası ile birlikte Hakkarili Dernekler depremin etkili olduğu Kahramanmaraş ,Malatya, Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Adana, Diyarbakır illerinde zarar gören vatandaşlara yardımlar toplayacaklarını belirten Aydoğdu, açıklamanın devamında şunları kaydetti.

‘’ Hakkarili Dernekler olarak yaşanan acının bir nebzede dindirilmesi anlamında bölgede ve Hakkari’de faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinden ve halkımızın yardım seferberliğine katılmasını bekliyoruz. Gün beraber yaralar sarma günüdür. Bu soğuk kış şartlarında yürekleri ısıtmak için sorumluluk almaya hazırız. Hakkarili Dernekleri  bu anlamda zarar gören ve mağdur ailelerin yanında olmaktan şeref duyar tüm halkımızı yardım seferberliğine davet ediyoruz. Kampanyaya destek veren derneklerimiz şunlardır.

Trakya Hakkârililer Derneği
İstanbul Hakkâri İl ve İlçe Gönüllüler Derneği
Antalya Hakkârililer Derneği
Mersin Hakkârililer Derneği
İzmir Hakkârililer Derneği
Hakkâri Gençlik ve Engelliler Derneği

 

Koordinatör: Hakkari Trakyalılar Derneği Başkanı Servet Yağmur 
 0530 267 74 30
 Yavuz Aydoğdu 
Hakkari Gençlik ve Engelliler  Derneği başkanı

0545 717 60 02

 

Editör: Haber Merkezi