HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç rehberinde 12 dağcı, Hakkari Berçelan Yaylası’nda bulunan 2950 rakımlı Küçük Yaka Dağı’na zorlu tırmanış gerçekleştirerek zirveye ulaştı.

Hakkari’de çeşitli doğa etkinlikleri düzenleyen Hakkarili dağcılar, 12 kişilik dağcı grup ile birlikte merkeze 12 km. uzaklıktaki Berçelan Yaylası’nda bulunan 2950 rakımlı Küçük Yaka Dağı’na 5 saat süren zorlu tırmanış maratonun ardından zirve yaptı. Zirvede hatıra fotoğrafı çeken dağcılar, burada kısa bir molanın ardından yeniden inişe geçti.

5-002.jpg

Zirveye tırmanan dağcılardan Emin Noyan, dağcılık faaliyetleri kapsamında Hakkari’nin buna çok elverişli bir kent olduğunu dile getirdi. Noyan, “Türkiye’deki bütün dağcıları kentimize davet ediyoruz. Hakkarimiz dağcılık için yönüyle çok güzel. Bugünkü durağımız 2950 rakımlı Küçük Yaka Dağı oldu. 5 saatlik süren zorlu tırmanışın ardından zirveye ulaştık. Burada bizlerde kentimizin doğal güzelliklerini insanlara tanıtmak istiyoruz. Bu gibi bir çok faaliyetlerimiz oluyor. Bu faaliyetlerimize katılmak isteyen herkesi bekliyoruz.” Diye konuştu. 

1-006.jpg

2-006.jpg

3-006.jpg

Editör: Haber Merkezi