HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-

14 Ekim Cuma günü Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il temsilciliği ve Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği öncülüğünde aralarında yerli ve yabancı dağcıların da bulunduğu bir grup dağcı Sat Gölü’ne çıktı.


Hakkarili  İş adamı Azad Ölmez’in sponsorluğunda Sat’a çıkan dağcılar Krater gölleri ve önemli zirveleri olan Sat bölgesinde doğa gezisi yaptı. Büyük gölde kano etkinliğini yapan dağcılar akşama doğru Hakkari’ye döndüler. 
TDF Hakkari il temsilcisi Naci Ertunç etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada bir doğa harikası olan Sat Göllerinin doğa severler için Türkiye’nin en ideal yeri olduğunu söyledi. 


Yurt içinden ve dışından gelip buraları görmek isteyen dağcı ve doğa severleri Sat Gölüne bekliyoruz diyen Ertunç, bu konuda Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanlığını harekete geçireceklerini belirtti. 


Reşko Doğa Sporları ve Kültür Derneği başkanı Emin Yıldırım ise Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari il temsilcisi Avukat Turgut Besi ve beraberindeki dağcılar ile Sat Göllerine çıktıklarını ve çok iyi vakit geçirdiklerini kaydetti. 

Editör: Haber Merkezi