HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Dağcılar, kar kalınlığının fazla olması nedeniyle güzergah değiştirerek yürüyüşlerine devam etti.

CİSAD kentteki kış turizmini tanıtmak ve yabancı turistlerin dikkatini bölgeye çekmek için, karda yürüyüş düzenleyen dağcılar ,araçlarla 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ne hareket etti.

13 dağcı, kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğu bölgede yürümekte güçlük çekti.

Geldikleri güzergaha geri dönen dağcılar, bu kez başka bir güzergahı kullanarak bol karda 5 Kilometre daha yürüdükten sonra yürüyüşlerini tamamladı.

Yürüyüşe katılan dağcıların zaman zaman kara gömüldüler.

Karda yaptıkları yürüyüşle ilgili açıklamada bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Ertunç, kentteki kış turizmini tanıtmak ve yabancı turistlerin dikkatini bölgeye çekmek için, karda yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Ertunç açıklamalarına şunları kaydetti. ''Bizler Vali Yardımcımız Aziz Gölbaşı'nın da katıldığı 13 dağcı arkadaşımızla birlikte Merga Bütan Kayak Merkezinden aynı bölgedeki yaylaya doğru karda yürüyüş düzenledik 1,5 kilometre yürüdükten sonra kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığını gördük ve daha fazla ilerleyemedi. Geldiğimiz güzergaha tekrar geri döndük. Yürüyüşümüzü, kayak merkezi yolundaki bölgede 5 kilometre daha bol karda yürüyerek tamamladık. Toplamda 6,5 kilometre yürüdük." diye konuştu.

Karda zorlu geçen yürüyüşe dağcılara Hakkari Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı,  Orman ve Su İşleri  Müdürü Necmettin Yılmaz'da eşlik etti.
 
Editör: Haber Merkezi