HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Cumartesi günü sabah Hakkari merkezinden araç ile ayrılan beş dağcı Kırıkdağ köyüne bağlı Aşağı Kırbaç mahallesine ulaştı.

 Dağcılar Uleder vadisini takip ederek yaklaşık bir buçuk saat yol yürüyen dağcılar dik ve çamurlu bölgede dağın üst bölgelerine tırmanmaya başladı.

Yaklaşık beş saat sonra kamp yeri olan küçük bir mağaraya ulaştılar.  Burada ateş yakan ve yemek ihtiyaçlarını karşılayan dağcılar gece geç saatlere kadar ateş önünde kar yağışını seyrederek dinlediler. Ertesi gün erken saatte kahvaltı yaparak tırmanışa başlayan dağcı ekip zaman, zaman havanın sisli olmasına aldırış etmeden zorlu etapta tırmanışa devam etti.

Dağın kuzey yamacında diz boyu karlı bölgede yollarına devam ederek, sırt hattına girdi.

Parkur uzunluğu yaklaşık 14 kilometre olan zirvenin yüksekliği 3 bir metre olarak gösteriyordu. İlk defa çıktıkları zirveye bir isim gerekiyordu.

Dernek arkadaşlarıyla iletişime geçerek CİSAD dağı adını bırakmaları kararı verilerek,  zirve defterinin ilk sayfasına Cisad dağı yazıldı.

Defteri zirvede muhafazaya alan ekip derneğin logosunu açarak fotoğraflar çektiler. Zirve keyfini dağ Keçilerini görerek tamamladılar. Daha sonra hızlı bir iniş yaparak kamp alanına daha sonrada kent merkezine ulaştılar.

 

Dağcılar ilk defa çıktıkları ve adını CİSAD dağı olarak bıraktıkları zirve yolunda parkurun çamurlu ve  çok karlı , dik olması bizlere zor anlar yaşattı. Çok zahmetli olan bu etkinlik bize güzel anılar bıraktığını söylediler.

Cisad dağına Naci Ertunç, Ercan İhtiyatoğlu, Giyasettin Tatlı, Ömer Kaplan ve Feyyaz Tekin katıldı.

Editör: Haber Merkezi