HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkâri’nin kış turizmine dikkat çekmek amacıyla yapılan Vatan Tepesi tırmanışına TDF Hakkâri İl Temsilcisi Naci Ertunç ve 12 kişilik dağcı grubu Vatan tepesine tırmanış gerçekleştirdi.

Tırmanış ile Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç şunları aktardı.’’2018 yılı kış faaliyetlerini düzenlediklerini belirterek, “Bugün 2450 rakımlı Vatan Tepesi’ne tırmanış gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın bu tür faaliyetlerimize katılmasını istiyoruz. O kadar zor değil. Bir defa gelseler eminim ki zor olmadığını görecekler. Bunun dışında Hakkâri, Türkiye genelinde farklı olayları geliştiği yer olarak biliniyor. Aslında bildikleri gibi değil. Farklı insanlar zaman zaman Hakkâri’ye gelip, buranın en güvenli bölge olduğunu söylüyor.

Gerçekten de Hakkâri şu an Türkiye’nin en güvenli bölgesidir. Dileğimiz, ünlü dağcıların yapacağımız faaliyetlere katılmalarıdır bizim bu tırmanışımızda ilk defa bize eşlik eden Berfin Kurt isimli öğrencimize göstermiş olduğu yüksek performans dolayı kendine teşekkür ederiz Ertunç, 2018 yılı programında olan kış faaliyetlerini sırasıyla yapmaya çalışıyoruz dedi.

Ertunç,"Başta Çungur (şivekar) tepesi, Sümbül dağı, Mehet dağı ve Vatan tepesi etkinliklerini yaptık. Bundan sonra programda bulunan Bala dağı, Berçelan Karadağ ve Reşko uluduruk dağları ön plandadır.

Hakkari dağlarında bizden başka hiç kimsenin cesaret edip faaliyet yapmadığını belirten ünlü dağcı Naci Ertunç amacımızın başta geçlerimizi spora alıştırmak ve bölgeyi turizme kazandırmaktır" şeklinde konuştu.

1-030.jpg2-029.jpg3-025.jpg4-020.jpg

Editör: Haber Merkezi