HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ 

Kentin Keklikpınar Mahallesinde yaşayan ve  kalp hastası olduğu  için çalışamayan biri engelli 7 çocuk babası Cemalettin Temel’in bodrum kattaki rutubetli evde yaşam mücadelesi veriyor.

Temel’in  12 yaşındaki engelli oğlu Salman Temel, çocuk yaşta geçirdiği ateşli havale sonucu tıp dilinde “Drooling” “Salya Akıntısı” hastalığına yakalanarak yutkunma yetisini kaybetti. 

Ailenin maddi imkansızlıklarından dolayı tedavi ettiremediği minik Salman’ın daha sonra zihinsel ve bedensel engeli de ortaya çıktı.

Ağzından sürekli salyalar akan minik Salman, uyurken boğazında biriken salyaları yutamadığı için boğulma tehlikesi yaşıyor.

Anne ve babasının bir an olsun yanından ayrılmadığı Salman’ın rahat uyuması ve sağlığına kavuşabilmesi için tam teşekküllü  bir hastanede plastik ve cerrahi estetiği ameliyatı olması gerekiyor.

Engelli çocuğunun durumunu anlatan baba  Cemalettin Temel, 12 yaşındaki engelli çocuğunun tedavi edilmesi için yardım çağrısında bulundu.

Temel, Çocuğunun  doğuştan engelli değil doğmadığını ve  7 aylıkken havale geçirdiğini belirtti.

Çocuğunun büyüdükçe de zihinsel ve bedensel engelli daha fazla artığını anımsatan Temel konuşmasının devamında şunları söyledi.

''Keşke maddi imkanım iyi olsaydı da çocuğumu doktor doktor gezdirebilseydim. Çocuğumun genzi yok. Bu nedenle yutkunamıyor. Tıp dilinde drooling teşhisi konuldu. Yani salya akıntısı yaşıyor. Çocuğum uyurken bu salyalar boğazında birikiyor. Bu nedenle nefesi kesiliyor. Bende sabahlara kadar çocuğumun başında bekliyorum. Araştırmalarım sonucunda çocuğumun rahatsızlığının tedavisinin ancak estetik ve plastik cerrahi bir operasyonla düzeleceğini öğrendim. Bu ameliyatla çocuğumun boğazına ameliyatla geniz yapılabilir. Böylece çocuğumun boğazında toplanan salya akıntısını yutabilir. Şuan bile yemek yiyemiyor. Çünkü yutkunma sorunu yaşıyor. Yemekleri öğüterek veriyoruz. Ben kendim de kalp hastasıyım. Kalbim delik. Ağır iş yapamıyorum. Tek geçim kaynağımız çocuğumun engelli maaşı. O parada sadece engelli çocuğumun masraflarını karşılayabiliyor. Devlet yetkililerinden ve hayırseverlerden Allah rızası için çocuğumun tedavi edilmesini istiyorum.''dedi.

Abisinin ameliyat edilmesini isteyen Reyhan Temel ise, babasının defalarca hastaneye götürdüğünü fakat maddi durumları olmadığı için ameliyat edemediklerini ifade ederek, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

img_5547.jpg

 

img_5561.jpg

 

img_5590.jpg

 

img_5607.jpg

 

 

ma.jpg

 

 

Editör: Haber Merkezi