HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’nın himayelerinde, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Hakkari merkezden 20, Yüksekova İlçesi’nden de 20 öğrenci olmak üzere 40 öğrenci Muğla Dalaman’a gezisine uğurlandı.

Hakkari Valiliği binası önünde düzenlenen uğurlama programına Vali İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve aileleri katıldı.

Öğrenciler ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Vali Akbıyık, güzel fırsatı iyi değerlendirmelerini istedi.

dsc_9152.jpg

Düzenlenen gezi ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, “Biz Anadoluyuz Projesi”nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan bir proje olduğunu anlattı.

Proje ile öğrencilerin Türkiye’nin birçok ilini görme fırsatı yakaladığını ifade eden Vali Akbıyık, “'Anadoluyuz Biz Projesi İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülüyor. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya buradan teşekkür ediyoruz. Hakkari’de 2018-2019 yılında yaklaşık 250’in üzerinde öğrenci gönderdik. Bir önceki dönem binin üzerinde öğrenci gönderdik. Bütün çocuklarımız Türkiye’nin her yerini görsünler.  İstanbul, Muğla, Ankara gibi illerimize göndererek buralardaki tarihi, turistlik, kültürel güzelliklerini görmeleri sağlanıyor. Bu geziler şüphesiz ileride eğitimlerinin gelişmesine katkı sağlayacak. Hayırlı yolculuklar diliyoruz.” dedi.

Kendilerine böyle güzel fırsatı veren yetkililere teşekkür eden öğrenciler, İstanbul'a gidecekleri için heyecanlı ve mutlu olduklarını belirtiler.

Vali Akbıyık, öğrenci ve velileri ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından öğrencilere araçlarına kadar eşlik ederek uğurladı.  

dsc_9133.jpg

dsc_9146.jpg

dsc_9128.jpg

dsc_9161.jpg

dsc_9172.jpg

Editör: Haber Merkezi