HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Valilik binası önünde düzenlenen programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile kamu kurum müdürleri katıldı. 

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce Elazığ ve Malatya’da ülkeyi büyük bir acıya boğan depremin yaşandığı belirtti. 

 

1-119.jpgDepremde 41 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatan Akbıyık," Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Sayın Bakanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri, vatandaşları, askeri, polisi, jandarması, AFAD’ı ile tarihinde en hızlı şekilde müdahale edilen bir deprem yaşadı. Maalesef bu depremde 41 canımızı yitirdik. Allah bir daha bu tür felaketleri ülkemize göstermesin. Ancak şu da bir gerçek ki bir deprem kuşağı üzerindeyiz. Hakkari’de aynı şekilde, Anadolu’da birçok yer de. Depremlere olmadan öncede olduktan sonrada hazırlıklı olmamız gerekiyor. Elâzığ ve Malatya’ya gerek Kızılay aracılığıyla gerekse AFAD aracılığıyla çok ciddi yardımlar yapıldı. Tüm kurumlar orada konuttan diğer ihtiyaçlara kadar hepsini karşılamak amacıyla seferber oldu ve çok hızlı bir şekilde de karşılanıyor. Hakkari Valiliği olarak sofrada bizimde tozumuz olsun amacıyla 500 koli gıda paketini Elazığ ve Malatya’ya göndereceğiz. Allah bugünleri bir daha yaşatmasın. Ama bu depremde göstermiştir ki Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hakkari’den Edirne’ye kadar tüm sivil toplum örgütleriyle, vatandaşıyla bir beraber olmuş ve depremin acılarını en aza indirmiştir. " dedi. 

Daha sonra yardım malzemelerinin yüklendiği kamyon, İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından yapılan duanın ardından deprem bölgesine hareket etti.

4-068.jpg

3-077.jpg

Editör: Haber Merkezi