HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de 2020- 2021 eğitim-öğretim yılında yeni tip koronavirüs (covid-19) ile mücadele kapsamında, yüz yüze eğitim faaliyetlerinin "güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik ortam" standartlarına uygun olarak yürütülmesi için süreç değerlendirme toplantısı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme ve planlama toplantısına ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

Toplantıda bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Bilal Gür, 2020-2021 eğitim öğretim yılında koronavirüs ile mücadele kapsamında yüz yüze eğitim faaliyetlerinin "güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik ortam" standartlarına uygun olarak yürütülmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Müdür Gür, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu, okullarımızın yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmasında en önemli kriterleri oluşturuyor. Koordinasyonun oluşturulması için müdürlüğümüzde ‘Okulum Temiz Bilgi Merkezi’ oluşturuyoruz. Merkezimizde çalışmalarda ihtiyaç duyulan; bilgiye erişimin sağlanması, istek ve taleplerin iletilmesi, yönlendirme ihtiyacının giderilmesi, iş ve işlemleri gerçekleştirilecek. İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde okullarımızı hijyen anlamında yeni eğitim öğretim yılına eksiksiz bir şekilde hazır hale gelmeleri için gereken bütün çabaları sarf ediyoruz" dedi.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının sağlanması için çalıştıklarını ifade eden Gür, "Eğitim ortamlarının hazırlanması konusunda tüm idareci, öğretmen ve personellerimizle görev bilinci tam bir biçimde çalışıyoruz. Bizlerin yegane amacı; çocuklarımızın salgın sürecinden yara almadan eğitim öğretime devam etmelerini sağlamaktır. Tüm çalışmalarımızı çok sağlıklı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürü arkadaşlarımızla bir araya gelip çalışmalarımızı değerlendiriyoruz. Velilerimiz ve öğrencilerimizin içi rahat olsun. Eğitim öğretim yılı ilk ders zili çaldığında evlerindeki aynı hijyen koşullarında okullarımız da hazır olacak” şeklinde konuştu.

161a5fd0-969f-4f4a-b047-e40a9471d1d7.jpg

59982ed2-cd78-4de7-8827-42b3ad1ce787.jpg

b3e75e94-d739-458b-a792-9bc908a54a1e.jpg

Editör: Haber Merkezi