HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ


Beşinci gününe giren ve Hakkarililerin yoğun ilgi gösterdiği fuar 28 Ekime tarihine kadar açık kalacak.
Hakkari'de faaliyet gösteren Eyyüp- Cihat Kılınç kardeşlere ait Marina Net Cafe'nin sponsorluğunda eski Valilik Binası Önü Adliye Sarayı Oto Parkında yöresel ürün fuarı açıldı. 
Türkiye’nin değişik illerinin yer aldığı fuarda ev yapımı gıdalar, kozmetik ürünleri gibi Hakkâri’de bulunan-bulunmayan birçok ürün çeşidi yer alıyor. 
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda; Adıyaman Dibek Kahvesi, Antep Baharatları, Malatya Kayısıları, Bursa Gemlik Zeytinleri, Trabzon Tereyağları, İzmit Pişmaniyesi, Kars Kaşar Peynirleri İzmir Kuruyemişleri, Mersin Cezerye, Karadut ve Lokumları, Gümüşhane Pestili, Afyon - Kayseri Sucuk ve Pastırmaları, Adana Şalgamı, Kütahya Helva ve Tahini, ile hediyelik eşyalar ve birçok organik ürün sergileniyor.
Yöresel ürünler etkinliği Organizatörü Eyüp Kılınç daha önce Hakkari’de böyle bir fuara ev sahipliği yaptıklarını ve Hakkarililerin fuara büyük ilgi gösterdiğini söyledi. 
Kılınç, Hakkarililerin farklı yörelere ait  lezzetleri tatmalarını istediklerini vurgulayarak, “ Türkiye'nin birçok ilinden ürünlerimiz var. Çok farklı kentlerden getirdiğimiz pestil, tereyağı, kayısı sucuk, kahve, pastırma, tahin ve pekmez gibi ürünleri burada satıyoruz” şeklinde konuştu. 
Kılınç, ayrıca diğer illerde düzenleyecekleri fuarlarda Hakkari esnaflarının da kentin eşsiz tatlarını Türkiye'ye tanıtmak ve tattırmak için fuarlarına katılım sağlamalarını umduklarını sözlerine ekledi.

1-114.jpg

 

 

2-089.jpg

 

 

3-076.jpg

 

4-067.jpg

Editör: Haber Merkezi