HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Belediyesi, kent merkezindeki cadde ve sokaklarında yaptığı bitümlü sıcak karışımı (BSK) asfalt çalışmasının ardından başlatılan şerit çizgilerinin ardından yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalarda sarı - beyaz renklerdeki termoplastik boya kullanılarak yaya  geçidi çizgileri de çizilmeye başlandı.

 Karayolları ekipleri,  kısa bir süre önce asfalt yapılan yollarda çizgi şeritlerinin çizildiği ve şuan sürücülerin yaya geçişi olduğunu fark etmeleri için yaya çizgilerin oluşturulduğunu belirterek, bu çalışmanın 5 km'lik yol üzerinde devam edeceği belirtildi. 

Karayolları ekiplerinin çalışmasını gören vatandaşlar, yaya geçitlerindeki çizgilerin sarı - beyaz renklerde boyanmasının iyi bir görüntü oluşturduğunu söyledi.

"Hakkari şehir görünümüne kavuşuyor"

Sürücüler ise, Hakkari'de ilk defa böyle ciddi bir çalışmanın yapıldığını söyledi.  Yollara farklı bir görünüm verdiğini belirten sürücüler; " Yollar bundan kısa bir süre önce çekilmez bir hal almıştı. Heryer şantiye alanına dönmüş bir yıl boyunca Hakkari Van Karayolu dahil bir çok yol sürücülerin kabusu haline gelmişti. Yollarda altyapı çalışmalarının bitirilmesiyle beraber Hakkari tarihinde ilk defa bitümlü sıcak karışımı asfalt çalışması yapıldı. Yollar modern bir görünüm kazandı. Aylar süren bozuk yollar çilesi sona erdi. Şimdi ise asfalt yapılan caddede trafik şerit çizgileri, yaya çizgileri ve yön çizgileri oluşturuluyor. Bu çok güzel bir çalışma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Hakkarimize yakışır bir güzellik oldu. Biz sürücüler olarak Hakkari'nin yeni şehir görüntüsüne kavuştuğuna inanıyoruz."

dsc_9858.jpg

dsc_9860.jpg

dsc_9863.jpg

dsc_9872.jpg

Editör: Haber Merkezi