HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Belediyesi binası önünde tıra yüklenen 10 bin Karaçam, Sedir ve Dut fidanı, Hakkari Orman İşletme Müdürü Basri Mutlu, ile orman personeli tarafından ücretsiz dağıtıldı. 'Yıl başında ağaç kesme fidan dik' kampanyası çerçevesinde dağıtılan fidanlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar fidanları almak için birbiriyle yarıştı. 

Hakkari Orman İşletme Müdürü Basri Mutlu, 'Yılbaşında ağaç kesme fidan dik' kampanyası kapsamında 10 bin fidan dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirtti. Mutlu; “Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda  'Yıl başında ağaç kesme fidan dik' seferberliği kapsamında 81 ilde kampanya başlatıldı. Kampanya çerçevesinde kentimizde de ücretsiz 10 bin fidan dağıttık. Vatandaşlarımız çok yoğun ilgi gösterdi.” Dedi.

Fidan dağıtım kampanyasına Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim’de destek verdi. Epcim, fidan almak için tır önüne gelen vatandaşlara kendi elleri ile fidan dağıttı. 

Dağıtılan ücretsiz fidanlarından alan vatandaşlar kampanyanın ormanları koruma açısında oldukça anlamlı olduğunu belirterek yetkililere teşekkür etti. 

dsc_0236.jpg

dsc_0245.jpg

dsc_0252.jpg

dsc_0260.jpg

dsc_0225.jpg

Editör: Haber Merkezi