HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Beşbulak köyünde doğal ortamda yetişrilen hindiler Hakkari kent merkezinden satışa çıkarıldı.
Hindi satıcısı Serkan Kaya Dağgöl Mahallesi Migmar Arkası Begler semtindeki evlerinin bahçesinde baktıkları hindileri satışa çıkarttıklarını ve doğal ortamda yetiştirdikleri hindilerin organik olduğunu anlatan Kaya, 4 ve 5 kiloyu bulan hindilerin fiyatını 130 – 140 TL arasında değiştiğini kaydetti.
Hindilerin fiyatlarının geçen yıla oranla çok fazla artmadığını söyledi. Hindilerin fiyatlarının, dişi-erkek olmalarına ve kilogramlarına göre belirlendiğini anlatan Kaya , "Bu sene hindi satışlarımızı, 130 ila 140 lira arasında gerçekleştiriyoruz. Şu an günde bir-iki hindi satıyoruz. Hindilerimiz kanatlarının altı sarı olduğu zaman yağlı, beyaz olduğu zaman yağsızdır. Hindi alırken vatandaşlarımız tüylerinin düz, kanatlarının altının sarı ve beyaz olmasına dikkat etsinler" dedi.
Uzmanlara göre  Hindi eti diğer et ürünlerine göre kalori ve yağ ve kolesterol içeriği daha düşük bir et olduğunu için  Hindi eti, besin değerinin yüksek olması, yağ ve kolesterol içeriğinin düşük olması, çeşitli ürünlerle işlenebilmesi ve lezzeti ile dünyada birçok kişi tarafından tercih edilen bir kanatlı etidir.
Kırmızı et ve tavuğa göre daha yüksek protein içerir ve yağ oranı da daha düşüktür. Bu sebeple, hayvansal yağları azaltmayı öneren sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır.
Hindi eti B1 ve B2 vitaminleri bakımından da zengindir. Özellikle B grubu vitaminlerden olan niasin kalp damar hastalıklarının tedavisinde son derece önemlidir.

 

Editör: Haber Merkezi