HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan Yaz Spor Okulları’nın açılışı Vali İdris Akbıyık’ın da katılımı ile Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlanan törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, çocukları ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl uygulanan Yaz Spor Okulları kapsamında bu yıl Hakkari’de de 05-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere 19 branşta 40 antrenörle hizmet vereceklerini aktardı.

Güldal, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 2019 yılında yaz sporları kapsamında spor kompleksimizin bugünkü şartlarda daha donanımlı, hizmet açısından daha iyi olduğunu ve bu ortamda çocuklarımıza inşallah bu hizmeti daha güzel sunmaya çalışacağız. Amacımız çocuklarımız ve gençlerimizin zihinsel ve bedensel gelişmelerine katkı sağlamaktır. Daha önceki tesislerimizde günde ortalama 350 çocuk gencimize hitap ederken, bugünkü şartlarda 2 binin üzerinde çocuk ve gençlerimize dokunabilmekteyiz. Spor yapman çocuk ve gençlerin öz güveni daha fazla olur, sorumluluk alma etkisi daha fazla gelişir, kendi başına karar verme eğilimi daha çok ön plana çıkar. Spor yapan çocuk ve gençlerin kandırılma veya farklı yönlere yönlendirmek daha zordur. Yaz spor okulları kapsamında daha fazla çocuk ve gençlerimizi sporla tanıştırmak için Valiliğimiz başta olmak üzere spor kulüpleri ve diğer kamu kurumlarımızla işbirliği yapıldığı yaz spor okullarında amaç 3 bin ile 5 bin arası gence dokunmaktır.” dedi.

dsc_2453.jpg

“Hakkarili gençler sporda çok daha başarılı”

Daha sonra programda bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, Yaz Spor Okulları’na kayıt yapan çocuk ve gençleri tebrik ederek, başarılar diledi.

Hakkari’de çocuk ve gençlerin her alanda yeteneğe sahip olduğunu kaydeden Vali Akbıyık,  “Çok güzel bir ortam binlerce çocuğumuz Hakkari’de Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından açılan kurslara katılıyor. Tenisten, badmintona, atletizme, basketbola, okçuluğa kadar bir çok alanda kurslarımız var. Eğitim sadece okula giderek olmuyor. Bu da bence eğitim en önemli parçası. Hakkari, çocukları, gençleri hakikaten her alanda çok yetenekli ama özellikle sporda çok daha başarılı. İşte Kadınlar 1.Lig’de bayan futbol takımımız var. Kayaktan tutun masa tenisine, tekvandoya kadar her alanda çocuklarımız, gençlerimiz hem bölgede, hem Türkiye’de bazen de Avrupa’da uluslararası müsabakalarda çok güzel dereceler elde ediyorlar. Hem ülkemizin hem de Hakkari’nin sesini duyuruyorlar. Bizler de bundan çok mutlu oluyoruz. Biz de bu başarılarını desteklemek amacıyla Valilik olarak eğitim ve sporda kendilerine gereken her türlü desteği veriyoruz, projeler hazırlıyoruz. Amacımız çocuklarımızın en iyi şartlarda en sağlam vücutlara sahip olarak yetişmeleri ve başarılı olmalarıdır. Kurslarımız sadece Hakkari merkezde değil Yüksekova’da, Şemdinli’de, Çukurca’da Derecik’te de açılmıştır. Burada şimdiye kadar 2 binin üzerinde kayıt oldu. Yüksekova’yı da kattığımızda bu sayı 4 bini buluyor. Ben buradan bütün çocuklarımıza, sporcularımıza başarılar diliyorum. Burada Türkiye’nin her alanda yıldızları çıkacak. Hayırlı, uğurlu olsun."

Yaz Spor Okulları, konuşmaların ardından kurslara katılan sporcu ve öğrencilerin yaptığı gösterilerle kapılarını açtı.

dsc_2406.jpg

dsc_2418.jpg

dsc_2459.jpg

dsc_2467.jpg

dsc_2470.jpg

dsc_2477.jpg

dsc_2481.jpg

dsc_2487.jpg

dsc_2491.jpg

dsc_2515.jpg

Editör: Haber Merkezi