HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya kentteki 22 kurumun müdür ve ilgilileri katıldı.

Toplantıda, Hakkari’deki uyuşturucu kullanımı ve satımının ortadan kaldırılması için alınan kararlar ve yürütülen faaliyetler ile ilgili çalışmaların ele alındığı belirtildi.

Toplantı ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, 2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında ‘toplumu her türlü uyarıcı ve uyuşturucu madde kullanımından uzak tutmak nihai amaç’ olarak belirlendiği vurgulandı.

Uyuşturucuya bulaşan vatandaşların uyuşturucu maddelerinden uzak tutmak ve uyuşturucuya bulaşma riski olan vatandaşlar için kurumların desteği ile kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlere ve meslek edindirme kurslarına yönlendirileceği belirtildi.

toplanti-(1)-002.jpg

Kentte uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar şöyle aktarıldı; "İl Sağlık Müdürlüğümüzce Devlet Hastanesinde 19/02/2019 tarihinde AMATEM ( ayakta tedavi merkezi ) kurulmuş ve 15 hastaya ayakta tedavi uygulanmıştır. Bu hastaların evlerine İl Sağlık Müdürlüğü, İŞ-KUR, Emniyet, Milli Eğitim, Müftülük, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın birer personel eşliğinde hane ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda bu kişilere yönelik psiko-sosyal ve ekonomik destek sağlanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından önemli gün ve haftalarda çocuk, genç ve ailelere yönelik eğitim verilmekte ve bilgilendirme amaçlı radyo programı yapılmaktadır. Gençlik Merkezi ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından uyuşturucuya bulaşma riski olan gençlerin uyuşturucudan uzak tutulması,onların ülkemize faydalı birer nesil olarak yetiştirilmesi, onları kötü alışkanlıklardan alıkoymak için Gençlik Hizmetleri Müdürlüğüne ait spor tesislerinin 7/24 saat açık tutulması ve tüm branş antrenörlerimizin nezdinde spor yapma olanağı çalışmaları yapılmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında etkin operasyonlar yapılmakta ve bu operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler imha edilmektedir.” denildi.

Editör: Haber Merkezi