HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari, ilk defa uluslararası bir organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Uluslararası Bisikletçiler Birliği (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından Hakkari’de düzenlenen “MTB Cup Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması” büyük heyecan ve çekişmeye sahne oldu.

Merzan Mahallesi Sanayi Sitesi arkasındaki dağlık alanda “bayanlar” ve “erkekler” olmak üzere 2 kategoride düzenlenen yarışma, Vali İdris Akbıyık’ın işaretiyle başladı.

Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan ve Japonya’dan 13 sporcunun katıldığı yarışmada 4 kilometrelik zorlu parkurda sporcular kıyasıya mücadele sergiledi. Nefeslerin kesildiği yarışmada sporcular 8 tur atarak 32 kilometre pedal çevirdi.

dsc_4660.jpg

Yarış sonucunda erkeklerde birinciliği Kazakistanlı Shakir Adilov kazanırken, aynı ülkeden Kirill Kazantsev ikinciliği, Japonyalı Taki Sawada ise üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda da yarışa katılan tek sporcu Kocaeli'den  gelen Ayşe Çakır birinci oldu.

MTB Cup Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması’nda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve AK Parti İl Başkanı Emrullah GÜR tarafından verildi.

“Hakkarimiz açısından önemli bir organizasyon oldu”

Düzenlenen yarışma ile ilgili konuşan Vali İdris Akbıyık, MTB Cup Dağ Bisikleti Yarışması’nın Hakkari’de yapılmasının önemine değindi. Hakkari’nin dağcılık, dağ sporları ve kış sporları anlamında önemli bir merkez olduğunu ifade eden Vali Akbıyık, “Uluslararası dağ bisiklet yarışmasının Hakkari’de düzenlenmesi önemli bir sportif faaliyettir. Şuanda değişik ülkelerden bisiklet yarışmacıları burada. İlimizin ve ülkemizin tanıtımı açısından yine dağ bisiklet sporuna olan ilginin Hakkarimiz de artması açısından önemli. Hakkari dağcılık anlamında, dağ sporları anlamında ve kış sporları anlamında önemli bir merkez. İnşallah bu potansiyelleri bundan sonra yapacağımız uluslararası turnuvalarla yada ulusal turnuvalarla hem Türkiye’mize hem de yurt dışında tanıtacağız. Kazakistan’dan, Japonya’dan sporcularımız var. Bu Hakkari’miz açısından önemli. Bizlerde Hakkarimizde misafirperverliğimizi bunlara göstereceğiz. Hakkarimizi en güzel şekilde tanıtacağız. Buradan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Türkiye Bisiklet Federasyonuna, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

dsc_4828.jpg

“Hakkari, uluslararası müsabakaların yapılabileceği bir yer”

Yarışmaya Kocaeli'den tek bayan sporcu olarak katılan Ayşe Çakır, Hakkari’yi çok beğendiğini belirterek,  “10 yıldır dağ bisiklet sporu ile ilgileniyorum. Hakkari’yi çok beğendim ve burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Tek bayan yarışmacıyım. Gönül isterdi ki daha fazla katılım olsun ama tek başıma da Türkiye'yi temsil etmek çok güzel bir duygu. Ülkem için 30 puanı aldığım için mutluyum. Bugün hem ödülümü hem de olimpiyat seviyesinde 30 puanımı aldım. Parkur güzeldi tam da uluslararası müsabakaların yapılabileceği bir yer. Hakkari’ye ilk defa geliyorum. İnsanları çok cana yakın. Parkurda bizi destekleyen hepsine çok teşekkür ediyorum”

"Hakkari çok tatlı bir şehir"

Erkeklerde birinciliği kazanan Kazakistanlı Shakir Adilov ise zevkli bir yarışma olduğunu söyleyerek, “Parkur güzeldi, yarışma güzeldi. Benim açımdan zor bir parkur olmadı. Hakkari çok güzel bir coğrafyaya sahip. Dağlar çok yüksek. Dağlar şehri kapatmış bu yüzden güzel ve tatlı bir şehir. Yarışmanın burada yapılması iyi oldu. Herkes çok iyiydi, teşekkür ediyorum.”

dsc_4625.jpg

dsc_4640.jpg

dsc_4636.jpg

dsc_4648.jpg

dsc_4652.jpg

dsc_4687.jpg

dsc_4694.jpg

dsc_4703.jpg

dsc_4705.jpg

dsc_4711.jpg

dsc_4725.jpg

dsc_4784.jpg

dsc_4789.jpg

dsc_4793.jpg

dsc_4807.jpg

dsc_4819.jpg

dsc_4839.jpg

Editör: Haber Merkezi