İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Merzan Futbol Sahasında düzenlenen şenliğe Vali Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, HATSO Başkanı Servet Taş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Şenlikte bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, festival ve şenlikler sayesinde kentin sahip olduğu değerleri Türkiye'ye ve dünyaya tanıttıklarını söyledi. Vali Toprak, şunları kaydetti:  "Bu festival ve şenlikler dolayısıyla hem ilimizin sahip olduğu kendine has özelliklerini bütün Türkiye’ye bütün dünyaya tanıtıyoruz. Aynı zamanda bu vesileyle de sizinle beraber olma fırsatı yakalıyoruz ve güzel vakit geçiriyoruz. Onun için bu festivallerin düzenlenmesinde etkin tol oynayan fedakârlık gösteren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Hakkâri’nin her mevsimi güzel. Bugün de güneşli ılık bir havada sizlerle beraber olmak bizlere çok büyük mutluluk veriyor. Şenlik kapsamında çeşitli yarışmalar yapılacak. Ayrıca Türk Hava Kurumuna da teşekkür ediyorum yamaç paraşütçülerini buraya gönderdiler. Şu anda tepeye çıktılar, biraz sonra buraya inecekler. Ters Lale de buraya özel endemik bir bitki. Dünyanın sadece belirli bölgelerinde yetişen özelliği olan bir bitki. Bu bitki hem eczacılıkta hem tıp alanında kullanılıyor. Ayrıca bunun ticareti ve ekonomik değeri de oluşmaya başladı. Hem bunu vurgulamak buraya dikkat çekmek, dünyada eşi benzeri olmayan yerine göre bir metreye kadar uzayan, büyüyen ters lalemizi de bu vesileyle ülkemize ve dünyaya tanıtma imkânı buluyoruz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum." 

Konuşmasının ardından Vali Toprak ve beraberindeki protokol şenlik alanındaki stantları gezdi. Kalabalığın arasına giren Vali Toprak, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Burada kurulan değişik stantları ziyaret eden Vali Toprak ve beraberindekiler, açılan stantlar hakkında bilgi aldıktan sonra çocuklarla masa tenisi ve tenis kortu oynadı. Ayrıca şenlikte kurumlar arası müsabakalar, uçurtma şenliği, bisiklet turu, tahta bacak ve palyaço gösterisi, şefler yarışıyor yemek yarışması, evet-hayır yarışması yapıldı. Yarışmaların ardından gençler ve vatandaşlar bir yandan horon tepti, diğer taraftan şemame oynayarak renkli görüntüler sergiledi.

Vali Toprak ve beraberindekiler, şefler yarışıyor yarışmasına katılan işletmeler tarafından yapılan yemek ve tatlılardan tadarak kendilerine başarılar dilediler. Daha sonra Vali Toprak, 10 dalda yapılan şefler yarışıyor yarışması sonunda dereceye giren işletme sahibi ve şeflerine ödüllerini verdi. Katılımcılara ikramlarda bulunulan şenlik, çocukların uçurtma şenliği ile sona erdi.

dsc_6276.jpg

dsc_6318.jpg

dsc_6326.jpg

dsc_6348.jpg

dsc_6388.jpg

dsc_6429.jpg

 

Editör: Haber Merkezi