HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Gençlik Merkezi önünde toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak tekbirler eşliğinde çevre yolundan Valilik binasının bulunduğu İstiklal Caddesi’ne kadar yürüdü.

Yürüyüşe Hakkari Valisi İdris Akbıyık, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.

Yürüyüşün sonlandığı Valilik binası önünde bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, yürüyüşe katılan tüm herkese teşekkür etti.

dsc_4368.jpg

“Hiçbir güç bizi bölemez, parçalayamaz”

Birlik ve beraberlik olduğu sürecek hiçbir gücün Türkiye Cumhuriyetini bölemeyeceğini ve parçalayamayacağını belirten Vali Akbıyık şöyle devam etti; “Hakkari bugün yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla, 7’den 70’e herkes burada. Bu birlik ve beraberlik oldukça hiçbir güç Türkiye Cumhuriyetini bölemez, parçalayamaz. Ben burada Kulp’ta hain ve alçak terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün Türkiye’de teröre karşı,  hainlere karşı Diyarbakırlı analar bir devrim başlattılar. Buradan onların hepsinin ellerinden öpüyorum, onlara selam yolluyorum. Türk, Kürt, Gürcü, Arabı hep beraber Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Kurtuluş Savaşı’nda binlerce şehit verdik. Bu vatanı, bu toprakları yedi düvele karşı savunduk hep beraber. İşte 15 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 250 şehit verdik ve bu bayrağı, bu vatanı hainlere, bölücülere, PKK’lılara, fötücülere teslim etmedik. İnşallah bundan sonra da başarılı olamayacaklar emellerine ulaşamayacaklar yeter ki biz birlik olalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım. Bu millet büyük bir milletir. Hakkari halkı, büyük bir halk, güçlü bir halk erdemli bir halktır. Biz nasıl Çanakkale’de, Yemen’de şehit verdiysek Hakkari’de de Hakurk’ta da şehitler veriyoruz. Sadece Hakkari’nin şehit sayısı 700’ü geçti. Hakkari’de şehit olanların sayısı 3 bin 250 civarı. Yani hiçbir güç hepimiz şehit olsak ta bir karış toprağımızı parçalayamayacak, bölemeyecek bu birlik ve beraberliğimizi yok edemeyecek.” ifadelerini kullandı. 

dsc_4237.jpg

dsc_4247.jpg

dsc_4260.jpg

dsc_4261.jpg

dsc_4274.jpg

dsc_4284.jpg

dsc_4296.jpg

dsc_4315.jpg

dsc_4325.jpg

dsc_4331.jpg

dsc_4337.jpg

dsc_4345.jpg

dsc_4365.jpg

Editör: Haber Merkezi