HAKKARi İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkari’de Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercihinde bulunacak öğrenciler için tercih danışma merkezi açıldı. Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından açılan merkezlerde üniversite tercihinde bulunacak öğrencilere danışma hizmeti sunuluyor.

Bugün başlayan tercih maratonunda Bulak Mahallesi Fidan Hanım Caddesinde bulunan Hakkari Rehberlik ve Araştırma Merkezinde öğrencilere tercihler konusunda rehberlik ve psikolojik danışmanlık yapılırken, tercihlerin 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

İlk gün olmasına rağmen oldukça yoğun olduğu gözlenen Rehberlik Ve Araştırma Merkezinde, girişe kurulan masalarda tercihte bulunacak öğrenciler bilgilendirildikten sonra, merkezde danışma hizmeti veren uzman rehber öğretmemelere yönlendiriliyor.

Burada alınan puan ve yerleştirilebilecek kontenjan,bölüm konusunda bilgilendirilen öğrenciler daha sonra tercihte bulunarak sezon boyunca azimle hazırlanıp hayalini kurdukları üniversiteye yerleşme tercihlerini yapıyor.

Yoğun tercih maratonunun ilk gününden itibaren hizmet veremeye başlayan rehber öğretmenler, yorucu geçen tercih maratonunda öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri konusunda büyük bir özveri ile çaba gösteriyor.

Hakkari Rehberlik ve Araştırma Merkezinde tercihler konusunda öğrencilere danışmanlık ve rehberlik hizmeti veren Psikolojik Danışman Başak Tohumcu, bugün başlayan tercih maratonunun 26 Temmuz Çarşamba gününe kadar  devam edeceğini ifade ederek, tercihler konusunda öğrencilere yardımcı olacaklarını kaydetti.

Psikolojik Danışman Tohumcu, “ Öğrenciler uzun ve zorlu bir hazırlık sezonunu bitirdi. Puanlar belli oldu ve şimdi tercih aşamasına geldiler. Aldıkları puan hayallerindeki bölüm ve verecekleri tercih konusunda bugün itibariyle öğrencilere burada hizmet veremeye başladık. Buradan öğrencilere uyarımız rehberlik hizmeti almadan yapacakları herhangi bir tercih yanlış sonuca sebep olabilir.

Özellikle sırf yerleşmek için tercih yapmasınlar. Tercihlerini bilinçli ve doğru bir şekilde yapmaları gerekiyor ki istedikleri bölüm ve üniversiteye yerleşebilsinler. Buradan bir çağrımızda velilere olacak. Çocuklarına tercih edecekleri üniversite ve bölüm konusunda baskı yapmasınlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi