HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda verilen bilgilendirme eğitimlerine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, “Alınacak koruyucu önlemler, ileriki yaşlarda öğrencilerimizin genel sağlık ve eğitim durumu üzerinde etkili olabilecek yararlar sağlayacaktır" dedi. 
 
"Hazırlıklı olmak her zaman iyidir" diyen Müdür Gür; "Bulduğumuz her fırsatta öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlayan seminerler düzenliyoruz. Bugünkü seminer de inanıyorum ki okul sağlığı, dolayısıyla öğretmen ve öğrenci sağlığı açısından, koruyucu ve önleyici önemli kazanımlar sağlayacaktır. Kurumumuzda  okul sağlığı hizmetlerini yürüten bir birimiz var. Bu birimimizin amacı; öğrencilerimizin sağlıklı bir çevrede, bedensel, ruhsal ve toplumsal sağlığa kavuşmalarını sağlamak ve sürdürmek, dolayısıyla ailelerin ve toplumun sağlık düzeyini yükseltmektir. Biliyoruz ki okul çağı dönemde alınacak koruyucu önlemler, ileriki yaşlarda öğrencilerimizin genel sağlık ve eğitim durumu üzerinde etkili olabilecek yararlar sağlayacaktır" dedi.
 
İlkyardım eğitimlerine de değinen Gür, "Bir kaza esnasında bir annenin feryadına yetiştiğiniz,  bir çocuğu temel yaşam desteği ile geri döndürdüğünüz zaman; o annenin bakışı, o annenin kucağından size o çocuğu verişi, o minneti, o sevgiyi, o teşekkürü hiçbir şeye değiştiremezsiniz. İlkyardım hayat kurtarır. En fazla personeli barındıran kurumlardan biriyiz. Amacımız tüm öğretmenlerimizi, personelimizi, bu eğitimden geçirmek. Bu konuda ilk adımımızı geçen sene atmış ve meslek lisesi öğretmenlerimizin eğitimini tamamlamıştık. Şimdi ise tüm okul öncesi öğretmenlerimizi ilkyardım eğitiminden geçireceğiz. Böylelikle öğrencilerimiz daha güvenli ortamlarda eğitim-öğrenimlerine devam edecekler, inşallah." diye konuştu.

Dr. Gamze Derelioğlu ve Sağlık Memuru M. Oğuz Yaman, tarafından verilen seminer “solunum yoluyla bulaşan hastalıklar nelerdir? Nasıl ve nereden bulaşır?, Korunma yolları nelerdir? ve olası vaka tanımına uyan hastanın neler yapması gerekiyor?" gibi konular üzerinde duruldu. 

38809b9d-02fc-493d-ae4d-e9f801c395ad.jpg

c2e8d8e2-bae9-4250-a28a-8e3c05b92c1d.jpg

639dbe70-716e-4dcd-90c6-b06685ae9c4a.jpg

b52a69ab-da2b-4e76-83cb-0159e467b39b.jpg

Editör: Haber Merkezi