HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-

Yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşandığı kentte Termometreler 37’ santigrat dereceyi gösterirken, aşırı sıcak havalardan bunalan vatandaşlar ise soluğu serin yerlerde ve yüzmek için şehir dışında çıkmakta buluyor.

Yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşandığı kentte termometreler 37 dereceyi i gösterirken, devam eden yer altı ve yol yapım çalışmaları da eklenince şehir adeta içinde barınılamaz bir duruma geldi.

Hal böyle olunca vatandaşlar gerek gürültü gerekse de sıcak hava ile beraber toz ve topraktan kaçmak için farklı şekillerde aşırı sıcak havanın etkilerini kırmaya çalışıyor.

Kent merkezine bağlı Otluca köyündeki özel yüzme havuzu genç kesimin tercihi olurken, aileler ise bu aylarda debisi düşen Zap Suyu kenarını tercih ediyor.

alt yapı çalışması sona eren caddelerde büyük bir itina ve özveri ile asfalt dökülürken, sürücülerin yanı sıra çocuklarda yeni dökülmüş ve deyim yerindeyse cam gibi yollarda bisiklet sürtmenin keyfini yaşıyorlar. Asfalt döküldükten belli bir süre sonra trafiğe kapatılan caddelerde pedal çeviren çocuklar, mutluluğu doyasıya yaşıyorlar.

Şehrin değişik notalarında devam ettirilen çalışmaların biran önce bitirilip kentin daha temiz ferah ve güzel bir görünüme kavuşturulması için bütün imkanlar seferber edilirken, çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile vatandaşlar ise, temiz bir kent için kendilerinin de gerekli duyarlılık ve hassasiyeti göstereceklerini kaydetti

Editör: Haber Merkezi