HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

 Rehberlik Araştırma Merkezindeki toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden Sorumlu Şube  Müdürü Selahattin Yüzgeç, Erol Hanlıgil, Said Ediş, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Necip Kızılkaya ve kent merkezinde görev yapan 44 rehber öğretmenleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, toplantıda bir konuşma yaptı. Durgun, gelecek nesillerin sağlam bir temel üzerinde inşa edilmesi için tüm öğretmenlere, özellikle de rehber öğretmenlere büyük görevler düştüğünü kaydederek, öğrencilerin geleceklerini şekillendirmelerin de rehber öğretmenlerin önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. 

Durgun sözlerini şöyle sürdürdü; “Rehber öğretmenlerimiz mesleki yönden çok değerlidir. Okular da yapılan tüm çalışmalarda sizler varsınız.  Öğretmen, öğrenci ve velilere her konuda rehberlik yapmaktasınız. Üstlenmiş oldukları görevlerin ağırlığını biliyorum ve özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlimizdeki aile eğitimleri, madde bağımlığı ile mücadele ve eğitim ortamındaki şiddet, psikolojik danışmanlık ile mesleki rehberlik konularındaki çalışmalarınızı tekrar takdir ediyorum. Biz yokuz bizler varız. Onun için tüm yapacağımız çalışmaları birlikte yapacağız. İlimizde resmi kurumlar arasında personel yönünden en kalabalık kurumuz. Birlikte hareket ederek çocuklarımızın eğitimini sorunsuz bir şekilde Türkiye sıralamasının en üstüne getireceğimiz inanıyorum” şeklinde konuştu

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, rehber öğretmenler okullarında karşılaştıkları sorunları İl Milli Eğitim Müdürü Durgun’e iletti.  Toplantı, dilek, temenni, soru ve cevap bölümüyle sona erdi.

05114330_1.jpg

05114332_3.jpg

Editör: Haber Merkezi