HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Kutlama programı Valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu’nun çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından Müdür Dilberoğlu ve beraberindeki şube müdürleri Vali İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Kendisini ziyaret eden polis memurlarıyla tek tek tokalaşarak Türk Polis Teşkilatı’nın 174. kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası’nı kutladı.  

Polis üniformalı miniklerin de eşlik ettiği ziyarette Vali Akbıyık, çocuklar ile yakından ilgilenerek onlara oyuncak hediye etti. 

Valilikteki programın ardından Sümbül Mahallesi’nde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’nün Yeni Yerleşkesi’nde düzenlenen kurban kesim törenine geçildi.

Buradaki törene Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı ve Mustafa Duruk, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum müdürleri ve polisler katıldı. 

dsc_9295.jpg

1-094.jpgBasın mensuplarına açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, konuşmasına Türk Polis Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başladı.

Kendisinin de 25 yıl önce polis teşkilatının bir mensubu olarak görev yaptığını ve bundan gurur duyduğunu belirten Vali Akbıyık, “Bu kutsal mesleği yapan bütün arkadaşlarımıza Hakkari’de, Şırnak’ta, İstanbul’da yani Türkiye’nin her yerinde bekçisinden Emniyet Genel Müdürü’ne kadar görevlerinde başarılar diliyoruz. Vatandaşımızın şehirlerde can güvenliğini, mal güvenliğini, ırzını, namusunu polislerimiz kuruyor ve güvenliği ve asayişi sağlıyor. Bende 25 yıl önce bu teşkilatın bir mensubu olarak mensubu olmaktan da gurur duyduğum bir teşkilat. Hakikaten hem vatandaş nezdinde hem de devletimizin nezdinde en kutsal en güvenilir mesleklerin başından geliyor. Gerçekten vatandaşımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için yine bekçisinden müdürüne kadar bütün polis görevlilerimiz yeri geldiğinde şehit oluyorlar yeri geldiğinde gazi oluyorlar. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünü, vatandaşımızın mutluluğunu sağlamak için her türlü fedakarlığı yapıyorlar.” dedi.

Hakkari’de güzel bir huzur ve güven ortamının bulunduğunu belirten Vali Akbıyık, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Hakkari ilimizde de şuan çok güzel bir huzur güven ortamı var. Geçmişteki acılar, şiddetler tabiî ki polislerimizin büyük gayreti ve başarıları sayesinde. İşte çukur siyaseti, çukur döneminde bugün o mücadelede vermiş oldukları kahramanca başarıları sonunda Hakkari’de vatandaşıyla beraber devletimiz, polisimiz, askerimiz, jandarmamız huzur içerisinde görev ifa ediyor ve yaşıyor. İnşallah bu huzur güven ortamının bundan sonra da devam edeceğini diliyoruz. Polisimiz iyilerin dostu, kötülerin düşmanı. Bu vatanın, milletin bekçisi, devletimizin, Cumhuriyetimizin bel kemiği bunu her dönem gösterdiler. İnşallah sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti ile beraber polis teşkilatımız da yaşayacak. Vatandaşımıza, milletimize, asayişin, huzurun sağlanmasında hizmet verecek. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Nisan polis günü ve bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı. 

dsc_9235-001.jpg

dsc_9233.jpg

dsc_9236.jpg

dsc_9249.jpg

dsc_9250.jpg

dsc_9259.jpg

dsc_9263.jpg

dsc_9268.jpg

dsc_9270.jpg

dsc_9274.jpg

dsc_9277.jpg

dsc_9276.jpg

Editör: Haber Merkezi