HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Halk Pazarı’nda belirlenen alana asılan ‘Yerli Pancar Satış Merkezi’ tabelası vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Özellikle bahar aylarında çarşı merkezi ve sokaklardaki kaldırımlara bırakılan tezgahlar görüntü kirliliğine neden oluyordu. Gerek yaya akışını gerekse kentin estetik görüntüsüne zarar veren bu görüntüye Belediye Başkanlığı el attı. Halk Pazarı’nda karar kılan belediye özellikle vatandaşların belirlenen noktada satış yapmasını istedi.

Vatandaşlar ise belediyenin bu kararını yerinde bulduklarını belirterek herkesin buna uyması gerektiğini belirttiler. Özellikle çarşı merkezinde kurulan tezgahlardan dolayı yaya akışına engel durumlar ortaya çıktığı, ayrıca kentin işlek yerlerindeki bu görüntü şehre yakışmadığını söylediler.

Bazı pancarcılar ise belediye tarafından belirlenen noktada satış yapmanın imkansız olduğunu ileri sürdü. Özellikle çarşı merkezinde satma amaçlarının satış yapabilmek olduğunu söylediler. Ara sokakta bulunan Halk Pazarı’nda insan akışının yok denecek kadar az olduğunu belirterek, günlük gelen bu bitkilerin aynı gün içerisinde satılması gerektiğini söylediler. Satılmadığı takdirde ellerinde kalıp bozulacağını ve kilometrelerce yaya yürüdükleri dağlarda ve yaylalardaki bütün emeklerinin boşa gideceğinin endişesini taşıdıklarını belirttiler.

Editör: Haber Merkezi