HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Hakkari Otizm Derneği’nin işbirliğiyle “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında yürüyüş ve etkinlikler düzenlendi.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Belediyesi önünde toplanan ve aralarında Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı ve Mustafa Duruk’un da bulunduğu kalabalık "Fark et kabul et bizimle yürü" ve “Otizmin farkındayız, çözümde bir aradayız” pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçerek Gençlik Caddesi’ne kadar yürüdü.

dsc_8939.jpg

Yürüyüşün ardından Gençlik Merkezi’nde otizm çocuklar için çeşitli etkinlikler hazırlandı. Burada langırt, tenis, voleybol, basketbol, badminton gibi çeşitli etkinliklerde eğlenen çocuklara Vali İdris Akbıyık’ta eşlik etti. otizmli çocuklar ile yakından ilgilenen Vali Akbıyık onlarla beraber tenis ve langırt oynadı.

“Farkındalık yaratmak amacıyla buradayız”

Gazetecilere açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, “Dünya Otizm Farkındalık Günü” sebebiyle Hakkari’de bulunan otizmli çocuklar ile bir araya geldiklerini belirtti.

Her zaman otizmli çocukların yanında olacaklarını ifade eden Vali Akbıyık, ''Dünya Otizm Günü sebebiyle Bizde Hakkari ilimizde bulunan otizmli çocuklarımızın yanında olduğumuzu farkındalık yaratmak amacıyla beraber olduğumuzu göstermek için buradayız. Onlar bir rahatsızlık yaşıyor fakat hayatın içindeler bizler de her zaman onların yanındayız. Onları topluma kazandırmak her anlamda başarılı bir hayat sürmeleri için çaba sarfetmek görevimiz bu sebeple otizm gününü kutluyoruz her zaman otizmli çocuklarımızın yanındayız'' dedi.

Etkinlik, Vali Akbıyık’ın otizmli çocuklara çeşitli hediyelerin vermesiyle son bulurken, düzenlenen etkinliklere Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı ve Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Hakkari Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, otizmli çocuklar ile aileleri ve Damla Hakkari Gönüllüleri katıldı.

dsc_8946.jpg

dsc_8959.jpg

dsc_8979.jpg

dsc_8994.jpg

dsc_9009.jpg

dsc_9020.jpg

dsc_9066.jpg

Editör: Haber Merkezi