HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ 

Alınacak sıkı tedbirler sonrasında yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) Hakkari’de 6 bin 776 öğrenci girecek. İki oturum halinde gerçekleştirilecek olan sınavda bin 450 öğretmen görev alacak. Bu kapsamda 20 Haziran’da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının yapılacağı tüm okul binalarında yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları başlatıldı. 

Kentteki okullarda denetimlerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, burada ekipler tarafından yürütülen temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını yerinde inceledi. 

Burada açıklama yapan Müdür Gür, LGS’nin yapılacağı okullarda sağlık konusunda alınacak olan tüm tedbirlerin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.  Gür, "Dünyadaki salgın nedeniyle bu yıl, yaklaşık üç aydan beri eğitim ve öğretime uzaktan eğitimlerimizle devam etmek zorunda kaldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle 30 Ağustos’a kadar okullarımız kapalı kalacak. Bu arada önümüzde hem bizim için hem de öğrencilerimiz için ciddi olan LGS sınavı var. Bu sınavda en önemli önceliğimiz sağlık olacak diyen Müdür Gür, sınavın nasıl yapılacağı hakkında bilgiler verdi. Daha önce alınan kararlar ışığında organizasyonumuzu yapıyoruz. Dezenfekteye karşı herhangi bir alerjisi olan öğrencimiz olabilir düşüncesiyle, 96 okulumuzun bütün dezenfeksiyonunu, Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan dezenfekte ekipleriyle sınava iki gün kala bitireceğiz. Öğrencilerimizi velileri okula getirecek yalnız; okul bahçelerine velilerimizi alamayacağız. Okula kadar maskeyle gelecek olan öğrencimizi, okul bahçesine geldiği andan itibaren sınav görevlilerimiz karşılayacak ve kendisine yeni bir maske verilecek. Elleri dezenfekte edildikten sonra sınav salonlarına alınacak öğrencilerimiz, oturmadan önce sınav kağıtları ve diğer ihtiyaç duydukları her şeyi sıralarında hazır bulacaklar.Sınav başladıktan sonra dilerlerse maskelerini çıkarabilecekler.Birinci oturumun sonunda 45 dakikalık bir ara olacak.Bu verilen arada öğrencilerimiz sosyal mesafeye uyarak okul bahçelerinde vakit geçirebilecektir.Akabinde ikinci oturuma alınacak öğrencilerimizin maskeleri yenileriyle değiştirilecek ve her sınıfa ayrı ayrı konulan el solüsyonu ile elleri dezenfekte etmeleri sağlanacaktır. Çocuklarımızın sınavlarını etkileyecek herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmamak için her türlü önlemimizi almış bulunuyoruz."

4b80f646-3d90-40ec-bd76-3aaed057bf4d.jpg

9d1101b6-3c6b-44f4-9ddc-aaf408d65db1.jpg

6d5f304f-f816-4007-9e53-47510390fbe4.jpg

bf09bfe3-6dfb-4ad5-8f9a-e9a668990da8.jpg

Editör: Haber Merkezi