HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

 Afetlere dirençli bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürünü önceleyen, zihinsel dönüşümü gerçekleştirmek ve  afetlerde güvende kalabilmek için "Afetlere Hazırlık Yılı" çalışmaları başlatılmış ve bu çalışmalar kapsamında her ay farklı bir konuya vurgu yapılması ve farkındalık oluşturulması planlanmaktadır.

Çalışmalar kapsamından Aralık ayı ana teması "Bina Güvenliği" olarak belirlenmiş olup, bu kapsamda 31 Aralık kapsamında bugün  TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde "Tehlike Avı" etkinliği düzenlendi.

 

   Yangın, deprem, sel, taşkın gibi afetlere  karşı alınacak önlemlere dair açıklamaların yapıldığı etkinlikte, okulun acil durum faaliyetlerine dair yapılan çalışmalara ilişkin sunum yapıldı.

Ayrıca afetler esnasında zarar görebilecek eşyaların tespit edilmesi ve sabitlenmesi, eşyaların yerlerinin değiştirilmesi ile ilgili uygulamalara yer verilerek yaşam alanlarında yapılacak tehlike avı ile can ve mal kayıplarının azaltılması hedeflenmektedir.

 Bina güvenliği kapsamında, okulda alınan önlemlerin yerinde görülmesinin ardından etkinlik sona erdi.

Etkinliğe, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Resul Karadeniz, Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkay, Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi ile AFAD yetkilileri ve okulun yöneticileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi