HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gazi İlk ve Ortaokulu’ndaki Bilişimle Üretim Laboratuvarında düzenlenen “robotik kodlama” konulu eğitimlere Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerinden 55 bilişim teknolojileri öğretmeni katıldı. Eğitimlerde öğretmenlere arduino, robotik kodlama ve 3 boyutlu tasarım konularında bilgiler verildi.

Eğitimlerin verildiği okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, öğretmenlerle bir araya geldi. Burada açıklama yapan Gür, öğrencilerin bilgi, birikim ve yeteneklerini üretime dönüştürebilmesi, vasıflı bireyler olabilmeleri ve teknolojiyi aktif kullanmalarını amaçladıklarını belirterek, “Müdürlüğümüzün Teknoloji yaklaşımı, süreç tabanlı, işlevleri dikkate alan ama teknolojinin amaçsallığı ve araçsallığı arasındaki dengeyi gözeten, içerik üzerinde yoğunlaşan, herhangi bir teknolojik uygulamayı icraata geçirmeden önce bu teknolojinin gerektirdiği öğretmen eğitimi, öğrenci eğitimi, tamamladıktan sonra uygulamaktır. Öğrencilerin bilgi birikimleri ve yeteneklerini üretime dönüştürebilmesi ve vasıflı bireyler olabilmeleri için teknolojiyi bir araç olarak aktif bir şekilde kullanmalarını amaç ediniyoruz.” dedi.

b883a649-9e4a-4991-87dc-4e936be39c3b.jpg

Gür, “İlimizde eşzamanlı olarak başlayan eğitimlere, il genelindeki 55 Bilişim Teknolojileri öğretmeni katılmaktadır. Eğitim boyunca farklı kodlama platformlarında ve Robotik alanında uygulamalar gerçekleştirilecektir. Bir hafta sürecek olan eğitimler sonrasında daha önce pilot uygulaması yapılan “Okul Ortamlarında Kodlama/Robotik Farkındalığı Yaratma Projesi” il genelinde tüm 4. Sınıflara yaygınlaştırılacaktır. Yazılım alanında tüm branş öğretmenlerimize yönelik eğitimler sunan ve geçen yıldan bugüne kadar 970 öğretmene sertifikalı kodlama ve arduino eğitimleri verilen Kodla Hakkari’m Projesi de tüm hızıyla devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

7a206294-e67f-4d60-9fa2-fbb423fc0361.jpg

c8ea6680-6b01-4f1c-88c7-4588ef4b7cd4.jpg

Editör: Haber Merkezi