HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Sabah saatlerinde Valilik önünde düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından kutlamalara, Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edildi.

Düzenlenen programa, Vali İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Vali Yardımcısı İdris Koç,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı. 
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.

untitled-2-002.jpgArdından bir konuşma yapan Vali idris Alkbıyık, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Vali Akbıyık, “İlk “emri” oku olan bir dinin mensupları olarak, öğretmenler günü vesilesi ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır mesleği icra eden bütün öğretmenlerimize şahsım ve ilimizdeki tüm kardeşlerim adına şükranlarımı sunuyorum. Öğretmen dediğimizde aklımıza önce aşk gelir, sevda gelir, fedakarlık gelir. Hz. Mevlana’nın Şems Hazretlerine duyduğu karşılıksız ve manevi gönül bağı gibi öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz arasında da güçlü bir bağ vardır. Doğusundan, batısına, güneyinden kuzeyine ülkemizin her coğrafyasında ve her ikliminde cansiparane gayret sarf ettiklerini görmemek mümkün değildir. Bu memleketin çocuklarını ilimle, irfanla, bilgiyle buluşturan bu güzel insanların kaygısı asla maddi kazanç olamaz. Siz değerli öğretmenlerimizin ağzından çıkacak bir söz çocuklarımızın beyinlerinden önce kalplerine ulaşacaktır. Yani önce kalpleri sonra beyinleri inşa ve imar edecek olan sizlersiniz. Bizler öğretmenlerimize hiçbir zaman memur nazarıyla, eğitim aracı nazarıyla, not veren sınıf geçiren nazarıyla bakmadık. Kendini mesleğine adamış öğretmenlerimiz ve her yönden iyi yetişmiş nesiller sayesinde ülke olarak arzu ettiğimiz noktalara ulaşarak muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkabileceğimizden hiçbir şüphe duymuyorum. Bu vesile ile başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Zor ve bir o kadar da anlamlı molan bu mesleği icra eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” Dedi.
 
Vali Akbıyık’ın konuşmasının ardından program mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin and içme töreni, video gösterisi, koru ve solu türküler, Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu’nun gösterimleri, tiyatro gösterisi, halk oyunları gösterisi, emekli öğretmenlere plaket verilmesi ve ödül töreninin yapılmasının ardından sona erdi.

dsc_3275.jpg

dsc_3281.jpg

dsc_3286.jpg

dsc_3300.jpg

dsc_3317.jpg

dsc_3330.jpg

dsc_3335.jpg

dsc_3352.jpg

dsc_3362.jpg

Editör: Haber Merkezi